היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת קדאיף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת קדאיף

 
עוגת קדאיף עם קרם וניל ותותים, קינוח נוסטלגי וטעים, קל ומהיר הכנה, אני אוהבת להגיש אותה בצורה אישית.
 
מכינים את כל החומרים מראש ומרכיבים ממש סמוך להגשה, אטריות הקדאיף נשארות קריספיות, וטעימות, הרכבת הקינוח לוקחת ממש מספר דקות ורצוי להכין ליד האורחים, מבטיחה לכם שתקבלו המון מחמאות. 
 
השתמשתי בצנטר רוסי (זה השם שלו ) הוא מזלף בצורה מדהימה,(אפשר להשתמש בכל צנטר אחר  שתבחרו), תדמיינו את זה שערות קדאיף קריספיות, קצפת וניל עדינה ולפינלה תותים חתוכים שילוב מרקמים וטעמים מנצח..
במידה וזו לא עונת התותים אפשר להשתמש בפירות יער טריים, אם משתמשים בקפואים רצוי להכין רוטב. (המתכון  למטה )

עוגת קדאיף :

כמות ל-10 קינוחים אישיים
250 גרם שערות קדאיף מופשרת
50 גרם חמאה מומסת
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 שקית זילוף 

רוטב תותים:
1 חבילה תותים
1 כף סוכר
1 כפית מים
 
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית לימון
1 כפית מי ורדים (לא תמצית )
 
אופן הכנה:
נכין סירופ סוכר:
בקלחת נחמם מים וסוכר עד לרתיחה נוסיף כפית לימון ונבשל 5 דקות נוספות נוריד מהאש , נוסיף מי ורדים ונניח לקירור
 
נחמם תנור ל- 180 מעלות
נרפד תבנית של התנור בנייר אפייה, נפזר/נחתוך ידנית את שערות הקדאיף על המגש ,
נפזר חמאה מומסת, נערבב מעט עם הידיים שתצפה את כל שערות הקדאיף,
נשטח לשכבה אחת,

 נאפה כ- 20 דקות או עד להזהבה של כל שערות הקדאיף, לערבב מידי פעם כיוון שהשכבה העליונה והקצוות נאפות מהר יותר, נאפה עד שכל הקדאיף שחום,

נוציא מהתנור ונפזר כ- 3/4 מכמות הסירופ הקר על שיערות הקדאיף החמות, נערבב מעט (זהירות חם) ונניח לקירור נשמור את יתרת הסירופ להגשה
 
אופן הכנת הקרם :
 
להקציף במיקסר 2 שמנת מתוקה ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב, להעביר לשקית זילוף עם הצנטר ולשמור במקרר.
 
רוטב תותים:
נשטוף היטב את התותים ונחתוך לקוביות , נוסיף כף סוכר ונשמור במקרר.
 

הרכבת המנה :

בצלחת הגשה נניח שערות קדאיף (אפשר לזלף עוד קצת סירופ) נזלף קרם וניל, נפזר תותים ונגיש מיד .


** אפשר להוסיף לקצפת גם גבינת מסקרפונה אבל אז הקרם יותר כבד… ***

רוטב פירות יער קפואים:

רוטב אופן הכנה:
בקלחת שמים חצי חבילה מיקס פירות יער, 1/2 כוס מים, 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון, לחמם עד לרתיחה, בכוס קטנה מערבבים 2 כפיות קורנפלור, עם 1 כף מים לבלילה חלקה , מוסיפים לפירות היער מערבבים כ-1 דקה או  עד שהרוטב מסמיך , טועמים במידה וחסר סוכר או לימון מוסיפים ומכבים את האש, מכניסים למקרר לקירור מוחלט

 
סרטון הרכבת העוגה 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן