היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת סילאן ואגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת סילאן ואגוזים

לחה עסיסית וטעימה, כזו שמשתבחת למחרת האפייה, (רצוי וכדאי להכין יום או יומים לפני ההגשה…)

מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר, עוגה שמכינים בקערה אחת אני משתמשת גם באותה כוס…(חסכתי לכם כלים), בלי הקצפות, 10 דקות הכנה, והיא שלכם, בחושה אמיתית, אתם כבר יודעים שזו החולשה שלי,
הריח בבית מטריף היא פרווה גבוהה ומופלאה אני התמכרתי….

רוצים לדעת איך אורזים עוגות בחושות למתנה מתוקה? כנסו לסרטון, תאפו תארזו ותפנקו באהבה….

תבנית אינגליש קייק אחת (לא חד פעמית) או תבנית קוגלהוף קוטר 24 או 2 תבניות חד פעמיות,

עוגת סילאן ואגוזים

כוס בנפח 200 מ"ל
חומרים:
2.1/2 כוסות קמח ( 300 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (80 גרם)
1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה) (80 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים/שבורים (75 גרם לא גס)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
4 ביצים L
1 כוס שמן 200 מ"ל
3/4 כוס סילאן
1 כף גדושה קינמון
1/4 כפית ציפורן (לא חובה)
1.1/4 כוסות מים רותחים+ כף גדושה קפה נמס
לקישוט 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:
לחמם תנור 170 מעלות

בקערה גדולה נשים, 2.1/2 כוסות קמח, 1/2 כוס סוכר לבן, 1/2 כוס סוכר חום כהה,
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים/שבורים, 2 שקיות אבקת אפייה, 1 כף גדושה קינמון, 1/4 כפית ציפורן,
לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה,

להוסיף לפי הסדר הבא: 4 ביצים, 1 כוס שמן, 3/4 כוס סילאן (באותה כוס שהשתמשנו למזוג את השמן, ככה הסילאן מחליק חופשי מהכוס לקערה), לערבב עם כף ידנית את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה,

בכוס 200 מ"ל לשים 1 כף גדושה נס קפה נמס, למלא במים רותחים (כן רותחים) ולהוסיף לעיסת העוגה, לערבב עם כף בצורה נמרצת, זה נראה קצת מוזר אבל לאחר כמה ערבובים, הבלילה מסתדרת (לא להבהל), להוסיף עוד 1/4 כוס מים רותחים ולערבב שוב עד לקבלת בלילה ללא גושים (היא דלילה זה בסדר),

נחמם תנור 170 מעלות טורבו, נשמן מעט את התבנית שבחרנו, או לשים נייר אפייה,

נעביר את הבלילה לתבנית ונאפה בחום 170 מעלות, לאחר 10 דקות, נוציא את העוגה ונפזר אגוזי מלך קצוצים, (אפשר לוותר על האגוזים מלמעלה אם לא רוצים) אני מוסיפה אותם רק עכשיו על מנת שהם לא ישקעו בתוך הבלילה, אופים עוד כ- 15 דקות, סה"כ אפייה כ25 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה והוא יוצא נקי, לא לייבש אותה.

במהלך האפייה לאחר 10 דקות אפשר להניח נייר אפייה מעל העוגה בצורה חופשית, ככה היא נאפת מהר והשכבה העליונה לא נאפת יתר על המידה.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

  1. למה לא דמררה ?
    ומה אפשר לשים במקום
    תודה על המתכונים הטובים והטעימים

    1. היי חני
      הסוכר הכהה מכיל מולסה שתורמת לצבע ולטעם
      אפשר להחליף בסוכר דמררה אבל אז הצבע והטעם יהיו שונים
      ❤️

  2. שלום לך. נראית עוגה מעולה. למה לאפות בטורבו? לא מיבש את העוגה? אף פעם לא אפיתי עוגות בטורבו. תודה רבה לך

  3. שלום העוגה ממש מגרה, השאלה האם אפשר להכניס שקדים טחונים במקום אגוזים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן