

עוגת סולת ודבש, אצלנו קוראים לה טישפשטי, מבחינתי עוגה בטעם ילדות אני לגמרי אוכלת זיכרונות מתוקים בכל ביס, גרגרי הסולת מצופים בסירופ סוכר בתוספת אגוזים וקינמון יוצרים עונג צרוף בפה,
סבתא שלי הייתה מכינה אותה לצאת יום הכיפורים, הייתי מחכה לעוגה הזו כל השנה, עד היום אני מכינה אותה רק לפני כיפור ולחגי תשרי.. רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה, ככה הסירופ מתמזג הייטב, כל הטעמים מתחברים והמרקם מושלם יש סרטון הכנה בסוף המתכון ❤️
עוגת סולת ודבש
חומרים 60 יחידות תבנית 30/25:
כוס בנפח 200 מ"ל
3 כוסות קמח (360 גרם סה"כ)
3 כוסות סולת (450 גרם סה"כ)
200 גרם חמאה או נטורינה לפרווה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים 200 מ"ל
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
מילוי:
350 גרם אגוזי מלך קצוצים (3.1/2 כוסות)
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
1/2 כוס שומשום (50 גרם)
1 כף קינמון
סירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 לימון קטן
לקישוט : 1 כוס שקדים לבנים (רצוי חצויים)
אופן הכנת הסירופ:
בקלחת לשים 3 כוסות סוכר עם 3 כוסות מים ומיץ מחצי לימון לערבב ולהביא לרתיחה, מרגע שהסירופ רתח לבשל 5 דקות (על אש גבוהה) להסיר מהאש ולהניח לקירור.
אופן הכנה מילוי :
נשים בקערה אגוזים קצוצים, 3/4 כוס סוכר, 1/2 כוס שומשום, 1 כף קינמון לערבב היטב .
אופן הכנת בצק:
בקערה למיקרוגל נשים 200 גרם חמאה וכוס שמן נחמם עד להמסת החמאה.
בקערה נשים 3 כוסות סולת, 3 כוסות קמח, 2 שקיות אבקת אפייה, נוסיף את החמאה המומסת והשמן, 1 כוס מים רותחים, נערבב הכל עם כף בהתחלה (קצת חם..) ולאחר מכן נלוש לבצק אחיד ונעים זה קורה מהר , ( הבצק קצת שומני זה בסדר) .
נחמם תנור 180 מעלות :
נשטח על תבנית במידות 30/25 חצי מכמות הבצק בצורה אחידה,
נפזר את תערובת האגוזים, בצורה שווה על כל הבצק,
נסדר חתיכות שטוחות של הבצק צמודות אחת לשנייה עד שכל האגוזים מכוסים בצורה אחידה (ניקח חתיכה קטנה בכל פעם, נשטח על היד לעובי הרצוי ונניח על האגוזים ).
נחתוך את העוגה שיצאה לנו לפסים לאורך מקצה לקצה, וחיתוך באלכסון מקצה לקצה לרוחב, יצרנו לנו מעוינים, על כל מעוין נשים שקד לבן , נאפה כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב .
נוציא מהתנור ונפזר 3/4 מכמות סירופ הסוכר הקר על כל המאפה החם (נשמור בצד את יתרת הסירופ), נניח לקירור מוחלט של כמה שעות לפני ההגשה , (רצוי אפילו יום שלם) לאחר כמה שעות (או למחרת) נחתוך את העוגה בהתאם לסימנים שעשינו ונפזר את יתרת הסירופ על העוגה. מבטיחה לכם עונג צרוף בכל ביס…
*במידה והעוגה מתוקה לכם וטעימה ללא יתרת הסירופ לא להוסיף.
4 תגובות
ואוו עוגה כמו בקלווה
היי אושרה
כן אבל עם בצק אחר ממש טעימה 🙂
שמתי חלק מהסירופ והעוגה התפרקה בידיים כשהוצאתי חתיכות.
היי,
העוגה הייתה קרה כשהוצאת חתיכה ?