איך אפשר לתאר את העונג הזה שיכבה של פרורים קריספים מעל שיכבה של קרם שמנת עשיר ולפינלה מחית מנגו ופסיפלורה מתוקה וחמצמוצה מה שנשאר זה לצלול עם הכפית ולהנות!!
הפעם הכנתי בכוסות אישיות .
החומרים לתבנית 28 או 12 כוסות אישיות
חומרים:
בסיס פרורים:
150 גרם חמאה
3 חלמונים (צהוב)
1/3 כוס סוכר
1.1/2 כוסות קמח תופח
אופן הכנה: לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.
לפורר את הבסיס ולהכניס לכל כוס 2 כפות פרורים (אם נשארו פרורים להוסיף בצורה אחידה לכל הכוסות)
(במידה ומכינים עוגה משאירים את הבסיס שלם).
חומרים למילוי :
2 יחידות שמנת חמוצה של פעם 27% שומן
1 גביע גבינה לבנה 9%
2 שמנת מתוקה
1 איסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן הכנה: בקערה שמים: שמנת חמוצה+ גבינה + סוכר+ תמצית וניל וחצי חבילה איסטנט פודינג וניל ומערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.
בקערה נוספת (להקצפה) שמים: שמנת מתוקה + חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב .
מערבבים את שני הקרמים אפשר במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד, להעביר את הקרם לשקית זילוף ולמלא את הכוסות עד 3/4 הכוס (אפשר גם בעזרת כף ) ולשמור במקרר.
(במידה ומכינים עוגה שלמה לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר)
מחית מנגו פסיפלורה:
1 מחית מנגו (ממנגו בנוני רצוי מסוג מאיה) ( למעוך את המנגו ולהעביר דרך מסננת)
5 יחי' פסיפלורה מסוננות מגרעינים.
1/2 לימון בינוני
1 כף סוכר
2 כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה :
שמים את מחית המנגו ונוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקורנפלור במעט מים קרים עד שאין גושים , מוסיפים את הקורנפלור לתערובת מנגו הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש ולהניח לקרור לאחר שהמחית קרה לפזר אותה על הקרם בצורה אחידה ולזלול (רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה)