עוגת משמשים

עוגת משמשים:
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם סוכר (1 כוס)
200 גרם חמאה
1 ביצה (L)
3 כפות חלב
1/2 כוס שקדים פרוסים
חומרים למלית
14 משמשים טריים ובשלים שטופים ומגולענים (650 גרם)
4 כפות ריבת משמש
1 שקית סוכר וניל
4 כפות סוכראופן הכנה:
בקערה לשים קמח ואבקת אפייה לערבב מעט עם מזלג,
להוסיף חמאה, ביצה ו-3 כפות חלב, לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים, בשלב הזה אפשר ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע, (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה ).
לחלק את הבצק לשניים, שליש ושני שליש ,
לשליש של הבצק נוסיף 1/4 כוס שקדים פרוסים נערבב מעט, נשטח ונעטוף בניילון, נכניס למקפיא.
את יתרת הבצק נרדד על נייר אפייה לגודל התבנית ועוד 2 ס"מ שוליים, נעביר את הבצק לתבנית האפייה, נהדק היטב, נסדר את השוליים. (אני חוררתי את הבצק עם מזלג) רצוי לאפות ללא נייר האפייה.
אופן הכנת המלית :
נחתוך את המשמשים לפרוסות דקות (אם הם קטנים כל משמש ל-6 פרוסות) נוסיף סוכר וסוכר וניל נערבב.
נערבב את הריבה (אם היא קשה לחמם מעט במיקרוגל ) נמרח 4 כפות ריבה על הבצק, נפזר את המשמשים מעל הריבה.
נוציא את הבצק מהמקפיא, נגרד את הבצק במגרדת/פומפיה בצד הגס, על המשמשים באופן שווה עד שכל המשמשים מכוסים, זה מקסים שהמשמשים מבצבצים מבעד לבצק.
נפזר את יתרת השקדים על הבצק.
נחמם תנור ל- 180 מעלות נאפה 25 דקות בשלב התחתון,
ועוד 25 דקות בשלב האמצעי עד שבעוגה אפוייה,
להניח לעוגה להתקרר ורק אז לפרוס, כשהעוגה חמה הבצק שברירי ( לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר, למרות שגם קר זה טעים … ).