היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת משמשים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת משמשים

הכנתי את המתכון המופלא של רויטל אמיר, הלא היא המערוך המקפץ המוכשרת שמזמן הפכה לחברה טובה ולא וירטואלית, אתם מוזמנים להיכנס לאתר החדש של רויטל יש שם המון מתכונים מצוינים ותיקים וחדשים, הכי חשוב מדויקים, ממליצה בחום טעים שם, המתכון המקורי נמצא כאן .
רק לידיעה השינוי היחיד שעשיתי היה להוסיף שקדים פרוסים לבצק הפריך, אני אוהבת את הקראנצ'יות שהם מוסיפים, עונת המשמשים קצרה, שלא תפספסו, רוצו לרכוש ולהכין…
תבנית 30/25ס"מ

עוגת משמשים:

חומרים לבצק: כוס 200 מ"ל
3.1/4 כוסות קמח (420 גרם )
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם סוכר (1 כוס)
200 גרם חמאה
1 ביצה (L)
3 כפות חלב
1/2 כוס שקדים פרוסים

חומרים למלית

14 משמשים טריים ובשלים שטופים ומגולענים (650 גרם)
4 כפות ריבת משמש
1 שקית סוכר וניל
4 כפות סוכראופן הכנה:

בקערה לשים קמח ואבקת אפייה לערבב מעט עם מזלג,

להוסיף חמאה, ביצה ו-3 כפות חלב, לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים, בשלב הזה אפשר ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע, (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה ).

לחלק את הבצק לשניים, שליש ושני שליש ,

לשליש של הבצק נוסיף 1/4 כוס שקדים פרוסים נערבב מעט, נשטח ונעטוף בניילון, נכניס למקפיא.

את יתרת הבצק נרדד על נייר אפייה לגודל התבנית  ועוד 2 ס"מ שוליים, נעביר את הבצק לתבנית האפייה, נהדק היטב, נסדר את השוליים.  (אני חוררתי את הבצק עם מזלג) רצוי לאפות ללא נייר האפייה.

אופן הכנת המלית :
נחתוך את המשמשים לפרוסות דקות (אם הם קטנים כל משמש ל-6 פרוסות) נוסיף סוכר וסוכר וניל נערבב.

נערבב את הריבה (אם היא קשה לחמם מעט במיקרוגל ) נמרח 4 כפות ריבה על הבצק, נפזר את המשמשים מעל הריבה.

נוציא את הבצק מהמקפיא, נגרד את הבצק  במגרדת/פומפיה בצד הגס, על המשמשים באופן שווה עד שכל המשמשים מכוסים, זה מקסים שהמשמשים מבצבצים מבעד לבצק.

נפזר את יתרת השקדים על הבצק.

נחמם תנור ל- 180 מעלות נאפה 25 דקות בשלב התחתון,
ועוד 25 דקות בשלב האמצעי עד שבעוגה אפוייה,

להניח לעוגה להתקרר ורק אז לפרוס, כשהעוגה חמה הבצק שברירי ( לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר, למרות שגם קר זה טעים … ).

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן