היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת מייפל אגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת מייפל אגוזים רכה ועסיסית כזו שלא תפסיקו ליישר , ציפוי האגוזים עם תערובת הסוכר והקינמון בשילוב עם סירופ המייפל זה עונג צרוף של טעם ומרקם, חותכים פרוסות שמנמנות ונהנים מכל ביס, עוגה קלה ומהירת הכנה תהנו….

עוגת מייפל אגוזים

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או עגולה 24 קוטר

חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
2 כוסות קמח 240 גרם (סה"כ)
שקית אבקת אפייה (10גרם)
2 כפות גדושות שקדים טחונים (20 גרם)
3 ביצים L
1/3 כוס שמן (65 גרם)
2 כפות ליקר אמרטו
1 מיכל שמנת מתוקה 32% או 38%(250 מ"ל)
2 כפות סירופ מייפל
1 כוס סוכר 180 גרם

לציפוי:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר שטוחות

1 כוס סירופ מייפל

אופן הכנה:
לחמם תנור 170 מעלות טורבו , לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, ( אני שמה 2 יחידות נייר אפייה)

לציפוי:
לערבב בקערית כפית גדושה קינמון, 2 כפות סוכר וכוס אגוזי מלך קצוצים גס.

אופן הכנת העוגה

בצלחת עמוקה שמים 2 כוסות קמח, 2 כפות גדושות שקדים טחונים, 1 שקית אבקת אפייה ומניחים בצד.
בקערת המיקסר שמים 3 ביצים שלמות ו-1 כוס סוכר, מקציפים כ-1/2 דקה, (רצוי לא להקציף הרבה) תוך כדי הקצפה מוסיפים 1/3 כוס שמן בזרם דק צמוד לדופן הקערה, מוסיפים שמנת מתוקה ומסיימים את ההקצפה, סיימנו עם המיקסר).

מוסיפים לבלילה 2 כפות סירופ מייפל ואת תערובת הקמח והשקדים, מערבבים ידנית עם מרית/לקקן עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי רק עד שהקמח נטמע בבלילה).

נעביר את הבלילה לתבנית האפייה ונכניס לתנור שחיממנו מראש -170 מעלות לאפייה של -5 דקות עד שנוצר מעט קרום על העוגה, נוציא מהתנור ונפזר את תערובת האגוזים הסוכר והקינמון באופן אחיד על כל פני העוגה. (בגלל האפייה המוקדמת האגוזים יישארו על פני העוגה ולא ישקעו פנימה )
להחזיר לתנור להמשך אפייה כ- 35 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש. (להימנע מאפיית  יתר שלא תתייבש).

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור נפזר את סירופ המייפל בצורה שווה על פני כל העוגה כולל הדפנות, (אני מרימה מעט את נייר האפייה בצדדים שהסירופ יחלחל פנימה) נניח בצד לקירור.

לשמור את העוגה מחוץ למקרר עד 3 ימים מכוסה היטב.

\

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן