היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת מוס שוקולד לבן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת מוס שוקולד לבן

 
זה לא סוד שאני מאוד אוהבת שוקולד לבן , יש לי המון מתכונים עם הלבן המתוק הממכר הזה בבלוג, כמו: עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן , רולד קרם קפה ושוקולד לבן, פאדג' שוקולד לב  (חלק מקישוט העוגה ) עוגת מוס שוקולד ופיסטוקים ועוד המון מתכונים טעימים,
 
שוקולד לבן הוא ממתק העשוי מחמאת קקאו ומוצקי חלב, ההבדל בינו לבין שאר סוגי השוקולד הוא שבשוקולד הלבן אין מוצקי קקאו, חמאת קקאו היא מרכיב שנמצא גם בשאר סוגי השוקולד האחרים וגורם להם להיות מוצקים בטמפרטורת החדר, לכן מרקם השוקולד הלבן זהה לאחרים אבל טעמו שונה ומשגע,
 
את העוגה הזו אני אוהבת במיוחד, היא עדינה טעימה ושווה כל ביס וקלוריה ובאמת פשוטה להכנה, 
 
זו עוגה ותיקה בבלוג שעשיתי לה שינויים קלים בלוק הסופי ,
 
רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה (כמו כל עוגות הקרם שזקוקות להתייצבות). את העוגה הכנתי לכבוד יום הולדתו של אבי ששוקלד לבן זו חולשה גם שלו (זה כנראה עובר בגנים…)

עוגת מוס שוקולד לבן

חומרים לבסיס:
תבנית 24 קפיצית
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
2 כפות קוקוס
1.1/2 כפות קקאו
2 כפות קמח (בפסח 2 כפות קמח מצה דק או קמח תפו"א)
1 כפית נס קפה
1/2 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כף שמן

להרטבת העוגה
1/2 כוס מים + 2 כפיות סוכר לערבב היטב.

חומרים למוס

200 גרם שוקולד לבן
1 מיכל מסקרפונה
2 שמנת מתוקה (לשמור 2 כפות לציפוי)
4 כפות אינסטנט פודינג (לא את כל החבילה)
3/4 כוס חלב

ציפוי:
100 גרם שוקולד לבן איכותי חלבי
2 כפות שמנת מתוקה (ששמרנו)
כפית חמאה

קישוטים( לא חובה): שוקולד מגורד, קוביות פאדג', טראפלס.  
 
אופן הכנה :
בקערה לשים את היבשים: קוקוס, קמח, קקאו,נס קפה, אבקת אפיה,
מקציפים 3 ביצים שלמות עם 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל עד להכפלת הנפח וקבלת קצף בהיר , 
ידנית מוסיפים כף שמן , 1/4 כוס חלב, ואת תערובת היבשים מערבבים עם מרית בתנועות קיפול עגינות עד שהתערובת אחידה . 

לשמן תבנית מתפרקת (במעט שמן/חמאה ) לשפוך את התערובת ולאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי לקרר ולהרטיב את העוגה בצורה אחידה .

הכנת המוס:

ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס
(אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר חצי דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר) לתת לשוקולד להתקרר מעט כ-10 דקות אבל שיישאר במצב נוזלי , להוסיף לשוקולד את גבינת המסקרפונה ולערבב עם כף עד שהמסה אחידה ,

להקציף את שני מכלי השמנת מתוקה (פחות 2 כפות ששמרנו בצד) עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו3/4 כוס החלב לקצף יציב אך לא קשה .

להוסיף את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות,
 לשפוך על גבי העוגה שהרטבנו ליישר , לשמור במקרר (במידה ורוצים לקשט עם קצפת מעבירים 2 כפות גדושות לשקית זילוף ).

ציפוי השוקולד:
בספל לשים 100 גרם שוקולד לבן כפית חמאה, 2 כפות שמנת מתוקה להמיס במיקרוגל עד לקבלת בלילה חלקה (לבדיקת סמיכות אני שמה טיפה על צלחת ומכניסה למקרר ל- דקה אם הציפוי מתקשה מעט זה מוכן) לשפוך את הציפוי על העוגה ולפזר בצורה אחידה בעזרת הזזת העוגה בזהירות מצד לצד עד שהכל מכוסה.

לקרר כ-10 דקות במקרר , לזלף קישוטים מהקרם שהשארנו (לא חובה )
לקרר 8 שעות לפני ההגשה .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן