

עוגת וניל שקדים ושוקולד צ'יפס, רכה, לחה עם מרקם הורס!! בתוספת שני סוגי שוקולד צ'יפס חלב ומריר, מתקבלת עוגה מנצחת עם תחתית שוקולדית במרכז עוגת וניל והטופ מנוקד בשוקולד בשני צבעים וטעמים, יפה לעין וטעימה לחך, נרשמה הצלחה אצל כל הטועמים …
השקדים הטחונים בעוגה תורמים למרקם לח, עשיר, עסיסי וטעים, כזה שלא מפסיקים ליישר,
אתם כבר יודעים שזו החולשה שלי…
במידה ואין לכם נטיפי שוקולד צ'יפס אפשר להחליף לשוקולד קצוץ גס (לחתוך ידנית עם סכין לקוביות).
הרבה לא יודעים שעל מנת שהשוקולד ישאר על העוגה ולא ישקע (כמו שקרה לשוקולד שהוספתי לתוך הבלילה יש להוסיף אותו לאחר שהעוגה בתנור ונוצר קרום ראשוני, המונע ממנו לשקוע לתוך העוגה….
קלה להכנה אמרתי?
עוגת וניל שקדים ושוקולד צ'יפס
חומרים : תבנית אינגליש קייק 30/10 מתכת
כוס בנפח 200 מ"ל
1.1/4 כוסות סוכר לבן (225 גרם)
4 ביצים (L)
1/2 כוס שמן (85 גרם)
1/3 כוס מיץ תפוזים (מ- 1 תפוז בינוני)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוסות קמח (120 גרם)
1 כוסות שקדים טחונים (100 גרם)
1 כף ליקר שקדים (אמרטי) או תמצית וניל
100 גרם שוקולד צ'יפס חלבי
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1 כוס שקדים, 1 כוס קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 50 גרם שוקולד צ'יפס חלבי, 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר, נערבב עם כף ונניח בצד.
בקערת המיקסר נקציף (במהירות גבוהה) ביצים שלמות 1/2 דקה, נוסיף 1.1/4 כוסות סוכר לבן,
נקציף כ-1 דקה, להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה 1/2 כוס שמן עד לקבלת קציפה אחידה, נוסיף 1/3 כוס מיץ תפוזים טרי.
נוסיף ידנית את היבשים בפעם אחת ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .
נרפד תבנית עם נייר אפייה, נשפוך את בלילת השקדים לתבנית,
נכניס לאפייה של 15 דקות (עד שנוצר קרום על העוגה) נפזר את יתרת השוקולד צ'יפס ונמשיך לאפות כ30 דקות (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה בצורה רופפת. נוציא את העוגה מהתנור ונקרר על רשת,
לאחר שהעוגה התקררה לניילן היטב
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לאכול יום למחרת.

4 תגובות
תודה על המתכון.
כדאי לתקן טעות סופר
״נכניס לאפיה של שעה 15 דקות״ כפי שנרשם במתכון. מניחה שהתכוונת ל-15 דקות.
🌹
נכון מאוד תיקנתי תודה ❤️
סיגל שלום. לא מצאתי שציינת גודל תבנית ….או שפיספסתי משהו?
תודה
היוש
זה כתוב במתכון תבנית 30/10 אינגליש קייק או עגולה קוטר 24