היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת וניל לוטוס ואגוזי לוז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת וניל לוטוס ואגוזי לוז עוגה בחושה ועסיסית, שילוב מנצח וטעים, הוספתי גם קינמון והריח שמתפשט בבית מטורף!

טעמה של העוגה משתבח יותר ביום למחרת, אתם יודעים שעוגות יבשות זו החולשה שלי, אז למה לא להוסיף לה לוטוס ואגוזי לוז ההתמכרויות הנוספות שלי? אני מסוגלת ליישר בלי סוף, יש סרטון הכנה למטה תהנו…

לעוד עוגות בחושות:

עוגת אגוזים וקינמון

עוגת לימון תפוז

עוגת דברים טובים של יהודית אביב

עוגת וניל לוטוס ואגוזי לוז

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או עגולה 24 קוטר

חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
2 כוסות קמח 240 גרם (סה"כ)
3 ביצים L
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 7 דקות לפני ההכנה)
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
1 כוס סוכר 180 גרם
שקית אבקת אפייה (10גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
3 כפות ממרח לוטוס
1 כפית גדושה קינמון

 
לציפוי:
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים שבורים גס
1 כפית קינמון
1 כף סוכר

אופן הכנה:
בקערת המיקסר מקציפים סוכר וחמאה כ-3 דקות,

מוסיפים בהדרגה קמח, אבקת אפיה, שמנת חמוצה, תמצית וניל  וביצים ,לערבב במיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.
 
בקערית לשים 3 כפות ממרח לוטוס, 1 כפית קינמון, לערבב עם כף, להוסיף 2 כפות חלב ולערבב,
להוסיף 5 כפות גדושות מתערובת הווניל, לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
 
לציפוי:
לערבב בקערית קינמון סוכר ואגוזי לוז.
 
הרכבת העוגה:
לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, לשמן מעט עם שמן,לשפוך את תערובת הווניל  לתבנית ולפזר בצורה אחידה,

 

לפזר עם כף את תערובת הלוטוס על הווניל  וליצור בעזרת כף הפוכה צורת שיש

לפזר סוכר, קינמון, ואגוזים מעל העוגה.
 
לאפות בחום 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש. (להימנע מאפיית  יתר שלא תתייבש).
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

21 תגובות

  1. נראית מושלמתתת למרות שאני פחות בעניין לוטוס אבל בטח בעוגה בחושה זה משתלב מעולה

  2. עוגה מושלמת חוסלה בשנייה, אני מטורפת על לוטוס♥ המון הצלחה יקירתי

  3. סיגל , את כותבת "חומרים כוס בנפח 200 מ"ל, ושתי כוסות קמח 240 גר'"
    מה הנכון???

    1. היי משה
      כוס קמח בנפח 200 מ"ל = 120 גרם 2 כוסות = 240 גרם סה"כ
      אז הכמויות נכונות ❤

      1. היוש
        לצערי אין תחליף לפרווה בעוגה הזו
        אבל יש המון עוגות פרווה בבלוג מוזמנת להכנס 🙂

    1. היי
      לצערי אין תחליף לפרווה בעוגה הזו
      אבל יש המון עוגות פרווה בבלוג מוזמנת להיכנס 🙂

  4. היי, אני רוצה להכין את העוגה ויש לי 2 שאלות:
    1. האם צריך להוסיף בהדרגה רק את הקמח או גם את השמנת החמוצה והביצים?
    2. האם זה מספיק להוציא את החמאה רק 7 דקות לפני מהמקרר ולא יותר ?אני מתכוונת אם ההקצפה של החמאה עם הקמח לא תיצור גושים בגלל שהחמאה לא מספיק רכה?
    תודה:)

    1. היי מיכל,
      כן מוסיפים בהדרגה קמח, ביצים ושמנת חמוצה
      לגבי החמאה חם מאוד אז 7 דקות זה ספיק
      החמאה לא צריכה להיות רכה או קשה מאוד
      מה גם שההקצפה מרככת אותה
      בהצלחה ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן