עוגת וניל לוטוס ואגוזי לוז עוגה בחושה ועסיסית, שילוב מנצח וטעים, הוספתי גם קינמון והריח שמתפשט בבית מטורף!
טעמה של העוגה משתבח יותר ביום למחרת, אתם יודעים שעוגות יבשות זו החולשה שלי, אז למה לא להוסיף לה לוטוס ואגוזי לוז ההתמכרויות הנוספות שלי? אני מסוגלת ליישר בלי סוף, יש סרטון הכנה למטה תהנו…
לעוד עוגות בחושות:
עוגת דברים טובים של יהודית אביב
עוגת וניל לוטוס ואגוזי לוז
תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או עגולה 24 קוטר
חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
2 כוסות קמח 240 גרם (סה"כ)
3 ביצים L
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 7 דקות לפני ההכנה)
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
1 כוס סוכר 180 גרם
שקית אבקת אפייה (10גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
3 כפות ממרח לוטוס
1 כפית גדושה קינמון
לציפוי:
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים שבורים גס
1 כפית קינמון
1 כף סוכר
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים שבורים גס
1 כפית קינמון
1 כף סוכר
אופן הכנה:
בקערת המיקסר מקציפים סוכר וחמאה כ-3 דקות,
מוסיפים בהדרגה קמח, אבקת אפיה, שמנת חמוצה, תמצית וניל וביצים ,לערבב במיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערית לשים 3 כפות ממרח לוטוס, 1 כפית קינמון, לערבב עם כף, להוסיף 2 כפות חלב ולערבב,
להוסיף 5 כפות גדושות מתערובת הווניל, לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
לציפוי:
לערבב בקערית קינמון סוכר ואגוזי לוז.
לערבב בקערית קינמון סוכר ואגוזי לוז.
הרכבת העוגה:
לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, לשמן מעט עם שמן,לשפוך את תערובת הווניל לתבנית ולפזר בצורה אחידה,
לפזר עם כף את תערובת הלוטוס על הווניל וליצור בעזרת כף הפוכה צורת שיש
לפזר סוכר, קינמון, ואגוזים מעל העוגה.
לאפות בחום 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש. (להימנע מאפיית יתר שלא תתייבש).

21 תגובות
נראית מושלמתתת למרות שאני פחות בעניין לוטוס אבל בטח בעוגה בחושה זה משתלב מעולה
תודה אהובה את יודעת שאני ולוטוס חברים….
עוגה מושלמת חוסלה בשנייה, אני מטורפת על לוטוס♥ המון הצלחה יקירתי
תודה אהובה איזה כיף שאהבתם 🙂
סיגל , את כותבת "חומרים כוס בנפח 200 מ"ל, ושתי כוסות קמח 240 גר'"
מה הנכון???
היי משה
כוס קמח בנפח 200 מ"ל = 120 גרם 2 כוסות = 240 גרם סה"כ
אז הכמויות נכונות ❤
היי האם ניתן להמיר לפרווה ואם כן אז במה. להמיר?
מצטרפת רוצה לעשות אותה פרווה במה ניתן להשתמש
היוש
לצערי אין תחליף לפרווה בעוגה הזו
אבל יש המון עוגות פרווה בבלוג מוזמנת להכנס 🙂
עוגה מושלמת
אפשר שמן במקום חמאה?
היי לילך תודה רבה,
אפשר שמן קוקוס בצורתו המוצקה 80 גרם
היי סיגל מ ניתן לשים במקום שמנת חמוצה
תודה
היי פזית
אפשר להחליף ביוגורט יווני 7% באותה כמות 🙂
היי נראה מתכון מעולה במה אפשר להמיר את החמאה לפרווה ?
היי
כן אפשר להשתמש במחמאה, נוטורינה
האם ניתן להמיר לפרווה? ואם כן במה?
היי
לצערי אין תחליף לפרווה בעוגה הזו
אבל יש המון עוגות פרווה בבלוג מוזמנת להיכנס 🙂
הי סיגל, העוגה מצויינת. כבר פעם שלישית שאני מכינה.
היי ליאת
איזה כיף לשמוע תודהה 🙂
היי, אני רוצה להכין את העוגה ויש לי 2 שאלות:
1. האם צריך להוסיף בהדרגה רק את הקמח או גם את השמנת החמוצה והביצים?
2. האם זה מספיק להוציא את החמאה רק 7 דקות לפני מהמקרר ולא יותר ?אני מתכוונת אם ההקצפה של החמאה עם הקמח לא תיצור גושים בגלל שהחמאה לא מספיק רכה?
תודה:)
היי מיכל,
כן מוסיפים בהדרגה קמח, ביצים ושמנת חמוצה
לגבי החמאה חם מאוד אז 7 דקות זה ספיק
החמאה לא צריכה להיות רכה או קשה מאוד
מה גם שההקצפה מרככת אותה
בהצלחה ❤️