היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת וניל בלונדי פקאן וקפה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת וניל בלונדי פקאן וקפה,

כל הטעמים שאני אוהבת בעוגה אחת, כזו שלא מפסיקים ליישר, יש לה מראה יפהיפה הריח שמתפשט בבית מטורף, אפיתי ב-2 תבניות נייר של קוקי מתקפלות הן יותר רחבות ונמוכות, הצורה מהממת בעיני, התבניות המתקפלות לא תופסות מקום אחסון, רעיון גאוני.

העוגה לא מתוקה יש לה טעם מיוחד בזכות השוקולד בלונדי שהוספתי בשילוב עם הקפה, המרקם שלה עסיסי הפקאנים מוסיפים מרקם קראנצ'י וטעם נפלא, היא קלה קלה להכנה, מה צריך יותר
עוגות בחושות זו החולשה שלי, לא מסוגלת להתאפק ….

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ לא חד פעמית או עגולה 24 או ל-2 תבניות קוקי מתקפלות

עוגת וניל בלונדי פקאן וקפה

חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
2 כוסות קמח 240 גרם (סה"כ)
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 7 דקות לפני ההכנה)
1 כוס סוכר 180 גרם
3 ביצים L
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
שקית אבקת אפייה (10גרם)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות חלב
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים
1 כפית גדושה קפה נמס
1.1/2 כוסות פקאן לא קלוי (150 גרם)
2 כפות סירופ מייפל למריחה לאחר שהעוגה מוכנה(לא חובה)

אופן הכנה:
בקערת המיקסר מקציפים סוכר וחמאה כ-3 דקות במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה קמח, אבקת אפיה, שמנת חמוצה, תמצית וניל  וביצים ,לערבב במיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערית למיקרוגל לשים 100 גרם שוקולד בלונדי חתוך לקוביות, להוסיף 3 כפות חלב וכפית גדושה קפה נמס לערבב מעט, להכניס למיקרוגל ל-20 שניות להוציא ולערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי להוסיף 2 כפות גדושות מתערובת הווניל, לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

הרכבת העוגה: לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, לשמן מעט עם שמן, לשפוך את תערובת הווניל  לתבנית ולפזר בצורה אחידה, לפזר באמצע לאורך כל העוגה את תערובת הבלונדי ,

ליצור בעזרת שיפוד צורת שיש (לערבל את העוגה מספר פעמים )לפזר חצאי פקאן מעל העוגה.

לאפות בחום 170 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש. (להימנע מאפיית  יתר שלא תתייבש)

להבריש את העוגה עם 2 כפות מייפל )לא חובה .

סרטון הכנה כאן

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

    1. בשמחה,
      מברישים את העוגה ב2 כפות מייפל לאחר האפייה (הוספתי במתכון ) תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן