

עוגת בננות ושוקולד בחושה, עסיסית לחה וטעימה הריח בבית בזמן האפייה מטריף, כמו כל עוגה בחושה היא משתבחת יום לאחר האפייה מבטיחה לכם זה שווה את ההמתנה, הבעלול טעם בעבודה כמובן שביקשתי מתכון מאתי ג'אן (שקיבלה את המתכון מאחותה), עשיתי כמה שינויים קטנים, עוגה רכה מפנקת ונהדרת מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר מושלמת ליד הקפה…. אתי תודה!
לפרווה אפשר להשתמש רק בקוביות שוקולד מריר (ולא תערובת של חלב ומריר אבל רק אם חייבים כי השוקולד חלב מוסיף המון )
עוגת בננות ושוקולד בחושה
תבנית אינגליש קייק 30/10 (לא חד פעמית )
חומרים : כוס בנפח 200 מ"מ
2 בננות בינוניות (190 גרם נטו)
1.1/3 כוס סוכר חום דמררה (240 גרם)
1.1/2 כוסות קמח (180 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 כפות שקדים טחונים (חובה)
50 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
50 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות
קורט מלח
1/2 כוס קוקוס
2 ביצים (L)
1/2 כוס שמן
3 כפות סירופ מייפל
1/4 כוס מיץ תפוזים (מחצי תפוז) לא לוותר
1 כף ליקר אמרטו / תמצית וניל
אופן הכנה:
נחמם תנור 170 מעלות (טורבו) לאפות בשלב השני מלמטה של התנור.
בצלחת שטוחה נמעך את הבננות עם מזלג, עד לקבלת מסה אחידה.
בקערה נשים 2 ביצים, 1.1/3 כוס סוכר חום, נערבב עם מטרפה כדקה, נוסיף 1/2 כוס שמן, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 3 כפות מייפל, 1 כף ליקר אמרטו ובנות מעוכות, נערבב עם מטרפה במרץ עד שהתערובת מתבהרת,
להוסיף לקערה 1.1/2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 1/2 כוס קוקוס, 3 כפות שקדים טחונים, קורט מלח, נערבב עד לקבלת בלילה אחידה, לא לערבב יותר מידי, להוסיף את קוביות שוקולד מריר וחלב, ערבוב קל והתערובת מוכנה,
לרפד תבנית עם נייר אפייה, נשפוך את התערובת לתבנית ונאפה כ-1/2 שעה או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי, לא לאפות יותר מידי, אני מניחה נייר אפייה לאחר כ20 דקות אפייה על העוגה בצורה חופשית על מנת שהחלק העליון לא ישחים יתר על המידה, להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר אפשר לאכול אבל!
עדיף להתאפק עד מחר…
אחרי שהעוגה קרה לארוז בניילון נצמד ולשמור בחוץ.

7 תגובות
היי סיגל,
כוס קמח שווה 140 גרם, כוס וחצי אמור להיות 210 גרם…
מה הכמות הנכונה? אשמח לתשובה, נראה מעולה ורוצה להכין, תודה
היי חוה
אני משתמשת בכוסות בנפח 200 מ"ל לכן כוס קמח שווה 120 גרם
לכן כוס וחצי שווה 180 גרם ❤
הבנתי, אז אעבוד עם המשקל, המון תודה
וואו, סיגל, העוגה מדהימה! הכפלתי כמויות בשביל 2 תבניות אינגלישקייק גדולות, לא היה לי שקדים טחונים וגם לא ראיתי אותם בשלבי ההכנה אז לא שמתי, השתמשתי במיץ תפוזים מקרטון, שוקולד מריר פשוט ושוקולד חלב עם צימוקים ואגוזים ויצא פשוט חלומי! לפני הוספת הקמח הקרמתי את התערובת עם וו גיטרה במיקסר, לדעתי תרם המון לרכות ואווריריות. מה שכן, זמן האפיה היה כמעט שעה.
תודה על מתכון מעולה שמאמצת בחום!
איזה כיףףףף תודה רבה
ואת צודקת הוספתי את השקדים לאופן ההכנה
תכיני איתם בפעם הבאה זה יוצר מרקם הורס 💋❤
אה ושמתי חצי כמות סוכר דמררה וחצי כמות סוכר לבן. ועוד עדכון קטן, היא מדהימה גם זמן קצר לאחר האפיה אבל כמובן שככל שנותנים לה זמן הטעמים מתפתחים כמו שאמרת 🙂
תודה רבה מהממת, היא טעימה באותו יום אבל אני אישית מעדיפה אותה אחרי יומיים טעמה משתבח לדעתי 💋💋❤