עוגת בננות אגוזים וקפה


עוגת בננות אגוזים וקפה, לחה רכה וטעימה הריח שמתפשט בבית מזכיר קרמל מתוק, אני מאוד אוהבת עוגות בחושות עם פירות, זו החולשה שלי, במיוחד כאלה שמיישרים בלי הפסקה ליד הקפה, אצלנו אוכלים רק בננות קשות, בשלות אבל קשות, כשהבננות שחומות ובשלות ואף אחד לא חפץ בהן, הן הופכות לשייק בננות מפנק או עוגה בננות ואגוזים משגעת,
עוגת בננות, פירורית לחה ועסיסית, היא לא דחוסה כמו לחם, אלה אוורירית ורכה רכה כמו ענן, הריח הטעם מטריפים, עם נגיעות קפה וקוקוס, תתכוננו ליישר בלי סוף, העוגה ממש קלה להכנה הכל נעשה במיקסר יש סרטון הכנה קצר בסוף…
אגב אצל ההורים שלי בבית אוכלים בעיקר בננות בשלות מאוד, באחד הימים שביקרתי שם, פתחתי את המקרר ולהפתעתי מצאתי צלחת עמוסה בננות חומות וממש בשלות (בלשון המעטה כן..),
כשאמרתי לאמא שלי שיש מפגע בננות במקרר, התגובה שקיבלתי הייתה "מה פתאום מפגע ככה הן הכי, הכי, הכי!!!! טעימות….."
עוגת בננות אגוזים וקפה
כוס בנפח 200 מ"ל
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 או אינגליש קייק 30/10 (לא חד פעמית )
חומרים:
- 4 ביצים (L)
- 3 בננות בינוניות בשלות
- 1.1/4 כוסות קמח (150 גרם סה"כ)
- 1.1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות קוקוס
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2/3 כוס שמן
- 1 כפית גדושה נס קפה
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כף ליקר אמרטי או תמצית וניל
אופן הכנה :
נחמם תנור ל-160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים 1 כוס אגוזים טחונים, 1.1/4 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 2 כפות קוקוס, 1 כפית אבקת נס קפה, נערבב ונניח בצד.
בצלחת עמוקה נשים 3 בננות בשלות נמעך עם מזלג, נוסיף 1 כף ליקר אמרטי (שקדים), נערבב ונניח בצד.
בקערת המיקסר נקציף 4 ביצים שלמות כ-1 דקה במהירות גבוהה, נוסיף את הסוכר הלבן והסוכר החום בזרם דק עד לקבלת קציפה לבנה, להוסיף את השמן בזרם דק צמוד לשפת הקערה עד לקבלת קציפה אחידה,
נאט את מהירות המיקסר ונוסיף את הבננה נערבב מעט)עדיין עם המיקסר) נוסיף את היבשים בפעם אחת ונערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה בלבד .
נשמן את התבנית תחתית ודפנות במעט שמן, נפזר 1/4 כוס אגוזים טחונים בתחתית התבנית,
נשפוך את התערובת לתבנית,
נכניס לאפייה של 3/4 שעה בחום 170 מעלות (הזמן משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה.
להוציא מהתנור ולקרר
לשמור בחוץ מכוסה במקום מוצל.

לעוגות בחושות נוספות:
6 תגובות
נראית נהדר. עסיסית ומלאת טעמים
עשית לי חשק להכין 😍
תודה רויטלוש נשיקות 💋💋💋
נראה מעולה, תודה רבה.
אם אני מעוניינת לעשות בתבנית עגולה, האם הכמות מספיקה לתבנית 24 או 26 ?
היי זהר
את יכולה להכין בתבנית 24 לדעתי ב26 היא תצא נמוכה
בהצחה
סיגל
שלום סיגל,
האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן?
תודה:-)
היי,
כן אפשר אבל הצבע ישתנה ויהיה יותר בהיר