
עוגת אגוזים וקינמון מושלמת ליד הקפה, רכה לחה עסיסית וטעימה בכלום עבודה, מוקדשת לכל אוהבי הקינמון, עוגות בחושות מהסוג הזה הן החולשה שלי, הריח שמתפשט בבית מדהים ומגרה את בלוטות הרוק…
היא לא גבוהה אבל הטעם משובח!
רצוי וכדאי לאכול את העוגה יום למחרת האפייה, כי כמו כל העוגות הבחושות היא רק משתבחת לה מיום ליום.

עוגת אגוזים וקינמון
חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
תבנית 24 עגולה או אינגליש קייק 30/10 (לא חד פעמית )
1 כוס קמח 120
1 כוס אגוזי מלך טחונים
3 ביצים L
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל) (תחליף לפרווה קרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות)
1 כוס סוכר (180 גרם)
1/4 כוס סוכר חום (45 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10גרם)
1 כף גדושה קינמון
1 כף אבקת נס קפה
ציפוי:
1 כף סוכר
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (50 גרם)
אופן הכנה ציפוי:
לערבב בקערית קינמון, סוכר ואגוזים קצוצים גס
אופן הכנה:
מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות .
בצלחת עמוקה שמים 1 כוס קמח, 1 כוס אגוזי מלך טחונים, 1 כף קינמון, 1 כף אבקת נס קפה, 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם) מערבבים עם כף עד שהתערובת אחידה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה, 3 ביצים שלמות (בלי הקליפה כן… ) 1 כוס סוכר לבן ו1/4 כוס סוכר חום כ 1 דקה, ממשיכים להקציף ומוסיפים 1/2 כוס שמן בזרם דק צמוד לדפנות המיקסר, מוסיפים שמנת חמוצה, מקציפים עד שהתערובת חלקה, (סיימנו עם ההקצפה).
מוסיפים חצי מכמות הקמח והאגוזים לתערובת הביצים ומערבבים עם מרית/לקקן עד שהקמח נבלע בבלילה, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה,
מרפדים תבנית 24 עם נייר אפייה, שופכים את תערובת העוגה ומכניסים לתנור חם 170 מעלות ל- 10 דקות
לאחר 10 דקות של אפייה מפזרים עם כף את תערובת האגוזים קינמון וסוכר שהכנו על כל פני העוגה (נוצר קרום על העוגה ובזכותו האגוזים לא שוקעים לתוך העוגה) ממשיכים לאפות עוד 25 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש. (להימנע מאפיית יתר שלא תתייבש) 10 דקות אחרונות של האפייה אני מכסה את העוגה בנייר אפייה בצורה חופשית ככה פני העוגה לא נאפים יתר על המידה.
להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר רצוי וכדאי לאכול למחרת…..
לאחר שהתקררה, לארוז יפה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.
תחליף לפרווה :
במקום בשמנת חמוצה 200 מ"ל קרם קוקוס
או 200 מ"ל שמנת צמחית

3 תגובות
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה למשהו פרווה? ואם כן אז מה?
האם אפשר להחליף למשהו פרווה את השמנת? איך?
היי שרה
כן אפשר לשים קרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות