היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות שקדים מיוחדות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות שקדים מיוחדות

עוגיות אפויות עשירות וטעימות, מבחוץ הן מעט קריספיות  מבפנים המרקם רך ונעים בתוספת שקדים קראנצ'ים זו חגיגה בפה.
לפני שבועיים חזרנו אני והזוגי שלי מטיול במינכן חגגנו 20 שנות נישואין (איך שהזמן טס…. ), היה לנו קר קפוא מושלג ונהנינו מכל רגע, מזל ששנינו משוגעים על החורף….,
ברור שהטיול שלנו היה מאוד קולינרי !! לגמנו משקאות  חמים על בסיס פירות עם ובלי אלכוהול,
טעמנו ליקר ביצים (חזק מידי לטעמי),
טעמנו אוכל בווארי טעים ומשובח שכלל, מרקים, שפצלה עם גבינה (סוג של אטריות בצק עם גבינה מותכת בגריל), כופתאות צמחוניות ברוטב פטריות , דג סלמון צלוי על אש פתוחה, זה היה מדהים.
כמובן שלא פסחנו על  המתוקים, דאמפ נודל  (סוג של לחמנייה חמה ומתוקה מוגשת ברוטב וניל חם), קרמבו בשלל טעמים (שלנו יותר טעים), תפוחים מטוגנים בבלילה, שלל מאפי שמרים , עוגת השטולן המסורתית שלהם,
לא תאמינו אבל באחת המאפיות הרבות שמפוזרות במינכן מצאתי גם אורז עם חלב מתוק וטעים מוגש חמים עם סוכר וקינמון מיותר לציין שהתענגתי על כל ביס

את עוגיית  המרציפן גיליתי בטעות באחד הטיולים שלנו ברחובות מינכן,  על אדן החלון של בית קפה קטן ישבה לה צלחת עם עוגיות מגרות מצופות שקדים, כמובן שעצרתי וקניתי מספר יחידות (הן נמכרות לפי משקל ) לאחר בירור קטן הבנתי שמדובר במרציפן אפוי,

טעמנו את עוגיות המרציפן הכי טעימות בעולם, התענגנו על כל ביס !! החלטתי שאני חייבת לנסות לשחזר את הטעם המושלם והמרקם המיוחד,

לאחר חיפושים נרחבים ברשת היו לי אין ספור גרסאות שונות לעוגייה, לכן החלטתי לנסות גרסה משלי וללכת לפי תחושת הבטן (ובלוטות הטעם שלי), אני כל כך שמחה שהצלחתי להגיע למרקם המושלם של עוגיית המרציפן האפויה שטעמנו , קצת קשה מבחוץ, רכה ועסיסית מבפנים ובעיקר ממכרת וטעימה.

מוקדש לכל אוהבי המרציפן ראו הוזהרתם זה ממכר…

עוגיות שקדים מיוחדות

חומרים: לעוגיות מרציפן מעלפות  כ-56 עוגיות
 500 גרם שקדים שלמים ללא קליפה לא קלויים
2 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפות מים
2 יחי' שקדים מרים או 1 כף ליקר שקדים (אמרטו)
(אם משתמשים בשקדים אני משרה את 2 היחידות  בחצי כוס מים רותחים 5 דקות ומקלפת את הקליפה).

לקישוט:
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן הכנה:
לשים 2 כוסות שקדים וסוכר במעבד מזון ולטחון עד לקבלת פירורים דקים , להוסיף את יתרת השקדים ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד, להוסיף שקדים "מרים " מקולפים , מים, ולטחון שוב עד לקבלת עיסה מעט לחה להכניס למקרר לשעתיים , (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר מספר ימים ).

בקערה לשים 2 חלבונים ולהקציף ידנית עם מטרפה עד לקבלת בועות גדולות , להוסיף את תערובת השקדים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה במרקם בצקי .

לפזר על צלחת שטוחה את השקדים הפרוסים , ליצור גלילים באורך 4 ס"מ ועובי 2 ס"מ לצפות צד אחד בשקדים פרוסים (להפעיל לחץ שהשקדים ידבקו לבצק המרציפן ) לסדר בצורת חצי ירח ולשים על מגש אפייה  מרופד בנייר אפייה .

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות 10 דקות בדיוק רק עד שהקצוות של העוגיות מזהיבות (זה חשוב מאוד ) העוגיות נשארות לבנות חוץ מהקצוות זה בסדר) להוציא ולקרר היטב, לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר  ולהתענג על כל ביס .
לשמור בחוץ בצנצנת סגורה היטב.

** שקדים מרים מדגישים את טעם השקדים, לא מרגישים במרירות שלהם, אני פשוט לא אוהבת תמצית שקדים  ***

לפני האפייה
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן