עוגיות פרח ריבה משגעות שהכינה ביתי אופק עם המון כישרון, סבלנות ואהבה (אוהבת אותך יפה שלי) אופק החליטה להכין את העוגיות בשלל צורות: פרחים, ריבועים, לבבות, עיגולים, חיפשנו עוגייה שתישאר קריספית אבל תימס על הלשון בזמן הטעימה, לקחנו מתכון מעולה של יהודית אביב הלוחשת לאוכל חברתי המקסימה והמוכשרת כל מתכון שלה מדויק להפליא והכי חשוב מוצלח וטעים , השינוי היחיד שעשינו החלפנו את מיץ התפוזים בחלב.יוצאות המון עוגיות, הקפאנו חלק מהעוגיות והפשרנו בשעת הצורך, העוגייה נשארת פריכה וטעימה….
אפשר לגוון במילוי, במקום ריבה למלא בשוקולד, ממרח לוטוס, ריבת חלב, ממרח חלבה כיד הדמיון (ובלוטות הטעם) הטובה עליכם ג'ודי תודה על מתכון מנצח..
כמות ל-60 עוגיות
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס חלב (או 1 כוס תפוזים כמו במתכון של יהודית )
400 גרם חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
צנצנת ריבת תות
אופן הכנה : בקערה לשים חמאה, סוכר, 1/4 כוס שמן, 2 שקיות סוכר וניל, 1 כוס חלב ומועכים את החמאה עם מזלג, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לשים עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי ) להכניס למקרר למנוחה של חצי שעה .
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ , קורצים פרחים , עיגולים, לבבות , ריבועים חצי צורות עם חור והחצי השני צורה מלאה .
מעבירים את העוגיות לתבנית החור מרופדת בנייר אפייה (אני אופה בתבניות נפרדות את העוגיות עם החור ואלה בלי החור ) אפים בחום 160 מעלות כ-15עד 20 דקות עד להזהבה ,
מניחים את העוגיות לקירור.
מעבירים ריבה לשקית זילוף (יותר נוח למלא את העוגיות ) ומזלפים על כל עוגייה מעט מהריבה .
, מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור ומצמידים לעוגייה השלמה עם הריבה ,
2 תגובות
סיגלי איזה צילומים נפלאים!
כל הכבוד לאופק המוכשרת:) ושאפו ליהודית על מתכון נהדר
סוף שבוע מקסים יקירה
איזה מהממותתתת את ואופק המוכשרת. צילומים מהממים, ביצוע מושלם של אופק והכי גאווה לי שבחרת את המתכון שלי. אוהבת מלא ♥ ♥