עוגיות פרח קרמל שקדים, כאלה שלא מפסיקים לנשנש, העוגייה עדינה וקריספית, יפהיפיה להגשה, קרמל השקדים מיוחד וטעים, שילוב מנצח, למילוי השתמשתי בשקדים גרוסים, הם יוצרים מילוי קרמל שקדים אחיד שנשאר בדיוק במרכז העוגייה ( זה מדוייק ויפה יותר לטעמי .. 😉).
באותה מידה אפשר להשתמש בתערובת של שבבי שקדים עם גרעיני דלעת קצוצים, מזהירה מראש העוגייה ממכרת!
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.
מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .
מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.
הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.
עוגיות פרח קרמל שקדים
חומרים: למילוי נוגאטין/קרמל שקדים:
50 גרם שקדים גרוסים (חצי כוס)
50 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר לבן (45 גרם)
2.5 כפות דבש
חומרים : בצק פריך
3 כוסות קמח (360 גרם)
2 כפות שקדים טחונים
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 חלבון מביצה גדולה
250 גרם חמאה חצי רכה
קורט מלח
אופן הכנה מילוי קרמל:
שמים בסיר /קלחת (רצוי טפלון) 50 גרם חמאה, 1/4 כוס סוכר, 2.5 כפות דבש, שקדים גרוסים,
מביאים לרתיחה, מערבבים היטב מסירים מהגז ומניחים לצינון .
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת הסוכר, מערבבים כ-1 דקה , מוסיפים 1 חלבון, קורט מלח, קמח, 2 כפות שקדים טחונים, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למנוחה של 20 דקות,
לאחר שהבצק התקרר, נחמם תנור לחום בינוני 160 מעלות טורבו,
להניח חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח היטב (ממש מקומח), נפדר בקמח גם מעל הבצק העליון, מעליו להניח נייר אפייה ולהתחיל לרדד,
הבצק קשה בהתחלה כי הוא קר, להמשיך לרדד עד לגובה של 1/2 ס"מ, ליצור עוגיות בכל צורה שאוהבים (אני השתמשתי בחותכן פרח),
נעביר את העוגיות למגש מרופד בנייר אפייה (זה חשוב על מנת שהקרמל לא יידבק לתבנית כשהוא יתקרר),
רק כשהעוגיות בתבנית, ניצור חור במרכז כל עוגייה בעזרת צנתר עגול, נוציא את העיגול מהעוגייה וקיבלנו המון עוגיות עם חורים עגולים,
ניקח כפית קטנה מהמילוי ונשים במרכז העוגייה, (אני מגלגלת את המילוי לעיגולים קטנים ואז מפזרת על העוגיות לשיקולכם) לא לשים כמות גדולה אחרת הקרמל יגלוש על הבצק ראו סרטון.
נכניס לתנור ונאפה כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (שימו לב העוגיות דקות ויכולות להישרף מהר !)
מוצאים מצננים וזוללים!!! שומרים בקופסה סגורה (אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות ולהפשיר לפי הצורך).
4 תגובות
מישקל הנוגט שקדים כמה
היי עליזה לא שקלתי
את גדולה מהחיים. עוגיות נפלאות.
תודה רבה מקסימה 🙂