עוגיות סנדוויץ' במילוי שוקולד לבן קפה
עוגיות פריכות ונמסות בפה קובי מסוגל לחסל צנצנת מלאה, בבצק יש שקדים שמוסיפים טעם ומרקם נפלא לעוגיות, אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים הפעם בחרתי בשוקולד לבן וקפה, החולשה שלי,
כיף להכין אותן, הן כל כך יפות להגשה העוגיות עוברות הקפאה נהדר המרקם שלהן לא נפגם, מזהירה מראש הן ממכרות….
את הבצק אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא ארוז היטב ביום ההכנה להפשיר במקרר ולהכין את העוגיות.
את המילוי להכין סמוך להרכבת העוגייה הכנתי סרטון הכנה בסוף המתכון תהנו….
עוגיות סנדוויץ' במילוי שוקולד לבן קפה
חומרים : כוס בנפח 200 מ"ל כ- 40 עוגיות סנדוויץ'
2.3/4 כוס קמח (320 גרם סה"כ )
200 גרם חמאה (בחורף להוציא מהמקרר 20 דקות לפני השימוש בקיץ 15דק' )
1/2 כוס שקדים טחונים דק (50 גרם)
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
2 כפות שמן
2 כפות מים
2 כפות חלב
מילוי
200 גרם שוקולד לבן
6 כפות שמנת מתוקה
1/2 כפית אבקת נס קפה (או לפי הטעם)
עוגיות אופן הכנה:
בקערה לשים 2.3/4 כוסות קמח, 1/2 כוס שקדים טחונים דק, 1/2 כוס סוכר, 200 גרם חמאה, 2 כפות שמן, 2 כפות חלב. 2 כפות מים, לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד בלבד (לא לערבב יותר על מנת לא לפגום בפריכות).
לחלק את הבצק לשני חלקים, לשטח מעט את הבצק, לכסות היטב בניילון ולהכניס למקרר מינימום שעה (אפשר להכין לילה מראש),
לחמם תנור ל-170 מעלות
לאחר שהבצק התקרר, להניח חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח היטב, מעליו להניח נייר אפייה ולהתחיל לרדד, הבצק קשה בהתחלה כי הוא קר, להמשיך לרדד עד לגובה של 1/2 ס"מ ליצור עוגיות בכל צורה שאוהבים (אני השתמשתי בחותכן פרח) במחצית מהעוגיות שהכנו ניצור חור במרכז העוגייה בעזרת צנתר עגול,
חשוב ליצור מספר שווה של עוגיות עם חור וללא חור על מנת לקבל זוגות זוגות של עוגיות שוות..
נעביר את העוגיות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונאפה כ- 18 דקות עד הזהבה של העוגיות להוציא מהתנור נניח לעוגיות להתקרר ונכין מילוי .
אופן הכנה מילוי:
בקערית למיקרוגל נשים 200 גרם שוקולד לבן איכותי (לא פרווה), 6 כפות שמנת מתוקה, וחצי כפית אבקת נס קפה לערבב את הקפה בשמנת, להכניס למיקרוגל לחימום בפולסים של 30 שניות לערבב עד לקבלת ממרח אחיד וגמיש , להעביר את הממרח לשקית זילוף.
הרכבת העוגייה:
על העוגיות ללא החור נזלף ממלית השוקולד הלבן,
על העוגיות עם החור נפזר אבקת סוכר,
נצמיד עוגייה עם חור לעוגייה עם מלית וניצור סנדוויץ' מתוק וטעים.
לשמור בחוץ בצנצנת אטומה או במקרר לשיקולכם ולטעמכם (אפשר להקפיא חלק מהעוגיות המרקם לא נפגם)
6 תגובות
ממש יפות 🥰 אהבתי את המילוי. מאוד לטעמי😋
תודה אהובה אני ושוקולד לבן זו אהבה ❤❤
היי,
כמה שאלות:
1. 170 מעלות טורבו או רגיל?
2. רשמת לחלק ל2 את הבצק. הכוונה שחלק אחד יהיה התחתית והחלק השני יהיה עם חור?
3. יש לך הצעות למלית שונה ולא שוקולד לבן וקפה?
תודה
היי,
170 מעלות טורבו
לחלק את הבצק ל 2 חלקים כי זה יותר נוח לרידוד והבצק לא מתחמם מהר
את צריכה תמיד לשמור על איזון שווה של החלק התחתון והחלק עם החור
אני עושה שורה חלק תחתון שורה חלק עם חור
אפשר למלא בנוטלה, ריבת תות, ממרח חלבה, כל ממרח שוקולדי אחר שאוהבים
בהצלחה
נראות נהדר אין ביצים במתכון כי אני תמיד מוסיפה 2 חלמונים?
היי רחלי
לא אני לא מוסיפה חלמונים, הבצק יוצא מאוד פריך וטעים