היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות טחינה ושקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות טחינה ושקדים

אני מכורה לעוגייה המדהימה הזו, יש לה מרקם פריך ונמס על הלשון, לוק הורס! כזה שעושה חשק לזלול את כל הקופסה בלי להרגיש, להתכרבל מתחת לשמיכה עם שתיה חמה וקופסת עוגיות מפנקת…. אני מכינה אותן המון, הן מקשטות לי את צנצנת העוגיות על השיש, היד מושטת אוטומטית לטעום את העוגיות המושלמות האלה,

אני אוהבת את העוגיות שלי זהובות, אבל! אצלי הם מעדיפים אותן יותר שחומות וזה קרה בטעות כי שכחתי אותן כמה דקות יותר מהזמן הדרוש בתנור, נרשמה התלהבות (אני פחות התחברתי) אז לשיקולכם או שתאפו חצי כמות זהובות חצי כמות שחומות יותר ותחליטו בעצמכם ……

אין אבקת אפייה במתכון זו לא טעות.

חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה/טבעוני
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)

עוגיות טחינה ושקדים

חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)

3/4 כוס שקדים פרוסים קלויים (לשים בצלחת ולחמם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) ו

50 שקדים שלמים עם קליפה לא קלויים לקישוט

אופן הכנה:

בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה) 2 כפות שמן, 1 כוס טחינה גולמית, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס סוכר לבן, 3 כוסות קמח,

לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד (הוא מאוד רך), להוסיף 3/4 שקדים פרוסים קלויים לערבב ממש מעט, עד לאיחוד.

להכניס למקרר למנוחה של שעה,

לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה

ליצור עיגולים קטנים (בגודל של גולה גדולה😉),

להניח בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ מעוגיה לעוגיה, לקשט עם שקד שלם במרכז כל עוגייה.

לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות,

להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤

לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.

אפשר להקפיא את העוגייה המוכנה לשמור בכלי סגור, המרקם לא נפגם

עוגיות ירח

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

עוגיות טחינה ואגוזי לוז
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן