עוגיות טחינה ושקדים


אני מכורה לעוגייה המדהימה הזו, יש לה מרקם פריך ונמס על הלשון, לוק הורס! כזה שעושה חשק לזלול את כל הקופסה בלי להרגיש, להתכרבל מתחת לשמיכה עם שתיה חמה וקופסת עוגיות מפנקת…. אני מכינה אותן המון, הן מקשטות לי את צנצנת העוגיות על השיש, היד מושטת אוטומטית לטעום את העוגיות המושלמות האלה,
אני אוהבת את העוגיות שלי זהובות, אבל! אצלי הם מעדיפים אותן יותר שחומות וזה קרה בטעות כי שכחתי אותן כמה דקות יותר מהזמן הדרוש בתנור, נרשמה התלהבות (אני פחות התחברתי) אז לשיקולכם או שתאפו חצי כמות זהובות חצי כמות שחומות יותר ותחליטו בעצמכם ……
אין אבקת אפייה במתכון זו לא טעות.
חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה/טבעוני
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)
עוגיות טחינה ושקדים
חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)
3/4 כוס שקדים פרוסים קלויים (לשים בצלחת ולחמם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) ו
50 שקדים שלמים עם קליפה לא קלויים לקישוט
אופן הכנה:
בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה) 2 כפות שמן, 1 כוס טחינה גולמית, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס סוכר לבן, 3 כוסות קמח,
לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד (הוא מאוד רך), להוסיף 3/4 שקדים פרוסים קלויים לערבב ממש מעט, עד לאיחוד.
להכניס למקרר למנוחה של שעה,
לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
ליצור עיגולים קטנים (בגודל של גולה גדולה😉),
להניח בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ מעוגיה לעוגיה, לקשט עם שקד שלם במרכז כל עוגייה.
לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות,
להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤
לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.
אפשר להקפיא את העוגייה המוכנה לשמור בכלי סגור, המרקם לא נפגם

עוגיות ירח
עוגיות טחינה ואגוזי לוז

2 תגובות
תודה על מתכון מדוייק אחד לאחד יצא מעולה
היוש
איזה כיף תהנו המון תודה ❤️