היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

עוגיות טחינה פריכות בתוספת אגוזי לוז, האגוז האהוב עלי, יעידו כל מתכוני אגוזי הלוז שלי, השילוב עם הטחינה מנצח, הריח שיש בבית בזמן האפייה מטריף חושים, לפני כמה חודשים פרסמה יהודית אביב הלוחשת לאוכל (החברה הסופר מוכשרת שלי) עוגיות טחינה עם פיסטוקים מאז אני זוממת להכין את עוגיות הטחינה שלי עם אגוזי לוז, ג'ודי תודה על ההשראה הטעימה.

במתכון שלי אין אבקת אפייה זו לא טעות, אפשר להכין אותן כפרווה והן אפילו טבעוניות.

עוגייה קלה קלה להכנה (בלי מיקסר ערבוב מהיר והבצק מוכן), עוגייה יפהיפיה להגשה ובעיקר טעימה, היא פריכה, עשירה ונמסה על הלשון, אגוזי הלוז בתוך העוגייה מוסיפים קראנצ'יות ויוצרות מרקם הורס!! בקיצור זה ממכר! ראו הוזהרתם יש סרטון הכנה בסוף המתכון…

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)

3/4 כוס אגוזי לוז קצוצים ו50 יחידות לקישוט זה יוצא בערך 150 גרם אגוזי לוז קלויים ללא קליפה )השתמשתי במלוחים )

אופן הכנה:

בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה) 2 כפות שמן, 1 כוס טחינה גולמית, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס סוכר לבן, 3 כוסות קמח

לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד (הוא מאוד רך), להוסיף 3/4 כוס אגוזי לוז קצוצים/שבורים לערבב ממש מעט,

להכניס למקרר למנוחה של שעה,

לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה

ליצור עיגולים קטנים (בגודל של גולה גדולה😉),

להניח בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ מעוגיה לעוגיה

לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות,

להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤

לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.

אפשר להקפיא את העוגייה המוכנה לשמור בכלי סגור, המרקם לא נפגם

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

    1. היי,
      אין אבקת אפייה במתכון (רשמתי את זה בהתחלה )
      180 מעלות טןרבו מדף אמצעי תחתון
      בהצלחה ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן