עוגיות טחינה ואגוזי לוז
עוגיות טחינה פריכות בתוספת אגוזי לוז, האגוז האהוב עלי, יעידו כל מתכוני אגוזי הלוז שלי, השילוב עם הטחינה מנצח, הריח שיש בבית בזמן האפייה מטריף חושים, לפני כמה חודשים פרסמה יהודית אביב הלוחשת לאוכל (החברה הסופר מוכשרת שלי) עוגיות טחינה עם פיסטוקים מאז אני זוממת להכין את עוגיות הטחינה שלי עם אגוזי לוז, ג'ודי תודה על ההשראה הטעימה.
במתכון שלי אין אבקת אפייה זו לא טעות, אפשר להכין אותן כפרווה והן אפילו טבעוניות.
עוגייה קלה קלה להכנה (בלי מיקסר ערבוב מהיר והבצק מוכן), עוגייה יפהיפיה להגשה ובעיקר טעימה, היא פריכה, עשירה ונמסה על הלשון, אגוזי הלוז בתוך העוגייה מוסיפים קראנצ'יות ויוצרות מרקם הורס!! בקיצור זה ממכר! ראו הוזהרתם יש סרטון הכנה בסוף המתכון…
עוגיות טחינה ואגוזי לוז
חומרים ל- 50 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
2 כפות שמן חמניות/תירס
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (360 גרם)
3/4 כוס אגוזי לוז קצוצים ו50 יחידות לקישוט זה יוצא בערך 150 גרם אגוזי לוז קלויים ללא קליפה )השתמשתי במלוחים )
אופן הכנה:
בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה) 2 כפות שמן, 1 כוס טחינה גולמית, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס סוכר לבן, 3 כוסות קמח
לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד (הוא מאוד רך), להוסיף 3/4 כוס אגוזי לוז קצוצים/שבורים לערבב ממש מעט,
להכניס למקרר למנוחה של שעה,
לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
ליצור עיגולים קטנים (בגודל של גולה גדולה😉),
להניח בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ מעוגיה לעוגיה
לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות,
להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤
לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.
אפשר להקפיא את העוגייה המוכנה לשמור בכלי סגור, המרקם לא נפגם
18 תגובות
העוגיות נראות מוווושלמות!! תודה על הפרגון אהובתי ♥
תודה אהובתי 😘😘😘
מה עם אבקת אפיה? ולכמה מעלות לאפות בבקשה?
היי,
אין אבקת אפייה במתכון (רשמתי את זה בהתחלה )
180 מעלות טןרבו מדף אמצעי תחתון
בהצלחה ❤
תודה על מתכונים ברורים ועוגיות טעימות ומוצלחות.
האם ניתן בעוגיות טחינה להמיר את המחמאה / חמאה בכוס שמן קנולה?
היי
תודה רבההה לך ❤️❤️
אפשר אבל אז המרקם של העוגייה משתנה לגמרי
ניסיתי ולטעמי זה לא טעים השמן יוצר מרקם של חול
איזה יפות סיגלי 🥰 נראות ממש טוב
תודה רבה רויטלושש
לא משמנים את נייר האפייה בתבנית ?
היי, אין צורך לשמן
האם אפשר להמיר בשמן קוקוס?
היי
כן אפשר אבל בצורתו המוצקה ולשים רק 160 גרם
בהצלחה
הי, במידה ואין לי אגוזי לוז אפשר לוותר על האגוזי לוז הקצוצים או שזה יפגע בעוגיה?
היי,
אפשר להחליף בשקדים פרוסים, בבוטנים קלויים קצוצים במקום,
לא לוותר זה מוסיף המון ❤❤ אבל אפשר גם בלי ..
היי אפשר אגוזי לוז לא קלויים או שהמלח לא משפיע .
היי,
אגוזי הלוז צריכים להיות קלויים (ברגע שאין קליפה המלח הוא זניח ואפילו מוסיף ומחדד את הטעמים
לא לוותר 🙂
הי, אפשר להמיר את החמאה/מחמאה בשמן?
היוש,
אפשר בהחלט עם מחמאה לפרווה, לא ממליצה שמן המרקם יוצא יותר שולי ❤️❤️❤️