היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות חמאה שוקולד ופיסטוק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות חמאה שוקולד ופיסטוק ,קריספיות מתוקות ומיוחדות, הלוק שלהם יפהיפה והטעם מושלם,
אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים, מילוי חלבה, שוקולד לבן, אפשר לגוון גם בציפוי, כמו ברס (אגוזי לוז מסוכרים), קוקוס, אגוזי מלך, מבטיחה לכם לא תפסיקו לנשנש…

עוגיות חמאה שוקולד ופיסטוק

חומרים : כוס בנפח 200 מ"ל כ-

2.3/4 כוס קמח (320 גרם סה"כ )
200 גרם חמאה (בחורף להוציא מהמקרר 20 דקות לפני השימוש בקיץ 15דק' )
1/2 כוס שקדים טחונים דק (50 גרם)
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
2 כפות שמן
2 כפות מים
2 כפות חלב

מילוי וציפוי
צנצנת קטנה נוטלה
שקית זילוף חד פעמית
70 גרם פיסטוק לא קלוי טחון (ללא קליפה)

עוגיות אופן הכנה:

בקערה לשים 2.3/4 כוסות קמח, 1/2 כוס שקדים טחונים דק, 1/2 כוס סוכר, 200 גרם חמאה, 2 כפות שמן, 2 כפות חלב. 2 כפות מים, לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד בלבד (לא לערבב יותר על מנת לא לפגום בפריכות).

לחלק את הבצק לשני חלקים, לשטח מעט את הבצק, לכסות היטב בניילון ולהכניס למקרר מינימום שעה (אפשר להכין לילה מראש),

לחמם תנור ל-170 מעלות
לאחר שהבצק התקרר, להניח חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח היטב, מעליו להניח נייר אפייה ולהתחיל לרדד, הבצק קשה בהתחלה כי הוא קר, להמשיך לרדד עד לגובה של 1/2 ס"מ ליצור עוגיות בכל צורה שאוהבים אני השתמשתי בחותכן מרובע 3/3

נעביר את העוגיות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונאפה כ- 18 דקות עד הזהבה של העוגיות,

להוציא מהתנור נניח לעוגיות להתקרר.

הרכבת העוגייה החלק הכיפי:
נמלא בשקית זילוף נוטלה, נשים את הפיסטוק הטחון בצלחת שטוחה,


כשהעוגיות התקררו, נמלא בנוטלה מחצית מהריבועים (נזלף בצורה מרובעת), ונכסה בריבוע נוסף,
נלחץ/נלחץ בעדינות את שתי העוגיות על מנת שמילוי הנוטלה יבצבץ בצדדים,
נצמיד את דופן העוגייה על הפיסטוק הטחון, מכל הכיוונים וקיבלתם עוגייה מהממת וטעימה.

לשמור בחוץ בצנצנת אטומה או במקרר לשיקולכם ולטעמכם (אפשר להקפיא חלק מהעוגיות המרקם לא נפגם)

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. יש לך מתכונים מעולים וההסבר מדוייק ומהרבה הרבה שנותנים מתכונים פח את יהלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן