עוגיות חמאה עם שקדים


עוגיות חמאה ושקדים זה שילוב מנצח , תוסיפו לזה קראנצ'יות נוספת בצורת שקדים פרוסים בציפוי וקיבלתם עוגייה ממכרת, גם פריכה וגם נימוחה בפה, נשנוש מתוק לאחר הצהריים עם הקפה.
אני אוהבת לראות אותן בצנצנת העוגיות שלי על השיש, זה נותן הרגשה ביתית ומחממת לי את הלב, הן קלות להכנה צריך קצת סבלנות לציפוי אבל זה משתלם …
עוגיות חמאה עם שקדים :
חומרים כ-42 עוגיות : כוס בנפח 200 מ"ל
2.5 כוסות קמח תופח ( 300 גרם)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני האפייה )
3 כפות סוכר
2 כפות סוכר וניל
קורט מלח
2 חלמונים (Lׂׂ) (לשמור את החלבונים)
70 גרם שקדים שבורים/גרוסים עם הקליפה
לציפוי מלמעלה :
150 גרם שקדים לבנים פרוסים
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה :
לחמם תנור ל- 180 מעלות טורבו
בקערה לשים קמח תופח, 200 גרם חמאה, 3 כפות סוכר, 2 כפות סוכר וניל, 2 חלמונים, 70 גרם שקדים שבורים לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים,
להמשיך ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד בלבד, (לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות הבצק) אפשר כמובן להכין במיקסר עם וו גיטרה.
לפזר על צלחת שטוחה את השקדים הפרוסים, ליצור גלילים באורך 4 ס"מ ועובי 2 ס"מ,
להבריש את הגליל בחלבון ביצה ששמרנו, לצפות צד אחד בשקדים פרוסים, לכופף את הגליל לצורת חצי ירח(סהרונים ).
להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, לאפות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בלבד.
להוציא ולהניח לקירור (לא לגעת בעוגיות עד שיתקררו אחרת הן יתפרקו ) לאחר הקירור לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולאחסן בכלי סגור.

לעוגיות חמאה נוספות הכנסו:
2 תגובות
עוגיות מעולות!
תודה רבה רבה ❤❤❤