היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות חמאה טחינה ושקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות חמאה טחינה ושקדים, קריספיות וטעימות, מושלמות ליד הקפה, השקדים הפרוסים על העוגייה מוסיפים פריכות משגעת, אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפייה (יוצאת כמות גדולה של עוגיות חמאה טחינה ושקדים) ולהפשיר לפי הצורך הפריכות לא נפגמת עוגיות קלות להכנה, הכל בקערה אחת אין צורך במיקסר,

בהגשה אפשר לפדר את העוגיות באבקת סוכר או להגיש אותן טבעיות.

עוגיות חמאה טחינה ושקדים

חומרים ל- 60 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 חלמון (את החלבון לשמור לציפוי)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
3 כוסות קמח (360 גרם)
1 כוס שקדים גרוסים (100 גרם טחנתי גס שקדים טבעיים עם קליפה)
200 גרם שקדים פרוסים לא קלויים לציפוי.

אופן הכנה:

בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה), 1 כוס סוכר, 1 כוס טחינה גולמית, 1 חלמון ביצה (צהוב) (את החלבון (לבן) לשמור בקערית לציפוי), 3 כוסות קמח 360, 1 כוס שקדים גרוסים.

לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד.

להכניס למקרר למנוחה של שעה, או 10 דקות במקפיא (זה חשוב)

לחמם תנור 170 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים, מכל חלק ליצור גליל דק, בקוטר 3 ס"מ,
לחתוך את הגליל לעוגיות ברוחב 1 ס"מ, להעביר לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, מכינים כך את כל העוגיות,

מעצבים את העוגייה בעזרת האצבעות לעיגול עגול יותר, מורחים את העוגיות בחלבון ביצה ומפזרים שקדים פרוסים על כל עוגייה, מהדקים את השקדים בעדינות על העוגיות,
אופים כ-17 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה מוצאים ומקררים, שומרים בצנצנת ומנשנשים בלי סוף ….

עוגיות טחינה ואגוזי לוז

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

    1. היי,
      רשמתי כוס בנפח 200 מ"ל
      או להשתמש במשקל (רשמתי את הכמויות בגרמים )

  1. אלופה סיגל ,
    בפעם השניה אני מכינ את העוגיות הטעימות והממכרות יאמי תודה שבת מבורכת 💞💞

    1. שלום ימוכשרת,
      האם אפשר להכין את עוגיות הטחינה שקדים עם קמח קוסמין?
      תודה ושבת מבורכת.

  2. שלום,
    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים גרוסים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן