היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות חמאה ושקדים מרובעות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות חמאה ושקדים מרובעות, כבר הרבה זמן אני רוצה להכין את העוגיות האלה בצורה המרובעת שלהן, עם שקדים שמבצבצים בחיתוך יפהיפה ומגרה, 

רוב עוגיות החמאה שאני מכירה הן עגולות, בצורת סהר (חצי עיגול), או שטוחות, אין הרבה בצורת ריבועים/קוביות,  ניסיתי מספר ווריאציות עד שהגעתי למרקם שאהבתי, העוגיות קריספיות ופריכות,  הן קלות להכנה וטעימות טעימות, שימו לב אין בהן אבקת אפייה, שנתחיל? 

עוגיות חמאה ושקדים מרובעות

חומרים:ל- 49 עוגיות

כוס מידה בנפח 200 מ"ל

תבנית מרובעת 21/21

200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפייה) או מחמאה לפרווה

150 גרם שקדים כוס ורבע (לא קלויים  )

2.5 כוסות קמח רגיל (300 גרם )

1 כפית תמצית וניל איכותית

 2 חלמונים

8 כפות סוכר

4 כפות מים

אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה חתוכה לקוביות, 8 כפות סוכר, 4 כפות מים, 2 חלמונים, 2.5 כוסות קמח,

אפשר להשתמש במיקסר, (וו k) אני מעדיפה להכין ידנית (קצת שרירי ידיים 😉 ),

בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להמשיך לערבב עם הידים עד לקבלת פירורים גדולים , להוסיף את ה-150 גרם שקדים שלמים ולערבב בעדינות עד שהבצק והשקדים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) מתקבלת תערובת פירורית (חתיכות של בצק ).

לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה לשים את תערובת הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית המרובעת ולעצב לריבוע 21/21 ס"מ גובה 1.5 ס"מ.

ולהקפיא ל- 15 דקות לא יותר, אני רוצה שהבצק יהיה קשה אך לא יותר מידי (אם נקפיא את הבצק להרבה זמן הבצק יהיה קשה מידי לחיתוך וישבר)
 בעזרת סכין גדולה נחתוך לריבועים  3/3 ונכניס שוב למקפיא ל- 15 דקות (נשים את נייר האפייה עם הריבועים על מגש או צלחת שטוחה ונקפיא).

נחמם תנור 175 מעלות 
לסדר את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור (אין צורך במרווחים) על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ- 30 דקות (בשלב האמצעי של התנור ) או עד שהעוגיות מזהיבות יפה, בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .

להוציא מהתנור להמתין עד לקירור מוחלט של העוגיות (הם הכי טעימות וקריספיות קרות!) לשמור בכלי אטום (אפשר להקפיא אותן ולשלוף בשעת הצורך).

רוצים מתכונים נוספים?

 

 סרטון הכנה טעים

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן