
עוגיות חמאה ואגוזי לוז ממכרות! פריכות מתפצחות ומתוקות בדיוק במידה הנכונה, זה לא סוד שאני ואגוזי לוז זו אהבה, האגוזים בתוך הבצק יוצרים מרקם מטריף לעוגייה, הריח בזמן האפייה משגע…
השתמשתי באגוזי לוז קלויים ומלוחים, הסרתי את רוב הקליפה והשארתי כמה יחידות עם על מנת לקבל עוד גוון של צבע לעוגייה,
הן מזכירות בטעם את הביסקוויט נוטלה המוכנות, הלוק שלהן הורס, אני מרכיבה ממש לפני ההגשה ככה הנוטלה נשארת בצורתה היפה והמרקם שלה לא נפגם, עוגיות מהממות ומיוחדות להגשה,
במידה ומכינים מראש יש לאחסן בשורה אחת בקופסה או צלחת הגשה על מנת שהשוקולד לא ימרח, אפשר לשמור במקרר ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה על מנת שהנוטלה תחזור למרקם הרך שלה.

עוגיות חמאה ואגוזי לוז
יוצאות המון עוגיות כ- 60 יחידות
חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
2.1/2 כוס קמח (300 גרם סה"כ )
200 גרם חמאה (בחורף להוציא מהמקרר 20 דקות לפני השימוש בקיץ 15דק' )
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים טחונים דק (70 גרם) אפשר מלוחים בלי הקליפה
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
קורט מלח (אין צורך אם השתמשתם באגוזי לוז מלוחים)
2 כפות שמן
2 כפות קורנפלור (30 גרם סה"כ)
2 כפות מים
2 כפות חלב
למילוי:
צנצנת נוטלה קטנה
שקית זילוף
אופן הכנת הבצק:
בקערה לשים 2.1/2 כוסות קמח, 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור, 200 גרם חמאה, 2 כפות שמן, 2 כפות חלב. 2 כפות מים, לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד בלבד (לא לערבב יותר על מנת לא לפגום בפריכות).
לחמם תנור ל-170 מעלות
לחלק את הבצק לשני חלקים, אין צורך לקרר אותו, לשטח מעט את הבצק, להניח חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח היטב, מעליו להניח נייר אפייה נוסף, להתחיל לרדד עד לגובה של 1/2 ס"מ,
ליצור עוגיות בכל צורה שאוהבים אני הכנתי בצורת עיגול, מחצית מהעוגיות עיגול בקוטר 4 ס"מ ומחצית בקוטר 2.5 ס"מ, אני אופה בשתי תבניות נפרדות, נניח את העוגיות הגדולות בתבנית מרופדת בנייר אפייה,
ואת העוגיות הקטנות יותר בתבנית נוספת, נאפה כ15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
הרכבת העוגייה :
בשקית זילוף נשים 3 כפות גדושות ממרח נוטלה (קל ומדויק יותר לזלף על העוגייה)
בצד העוגייה נזלף תלולית ממרח הנוטלה, על הנוטלה נניח עיגול עוגייה קטן ונלחץ מעט, הנוטלה מבצבצת מהעוגייה הקטנה ונוצרת לנו צורה מהממת, להגיש ולהתענג על כל ביס.