היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות גבינה מתוקה פטנט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות גבינה מתוקה פטנט, עם שיטה מדליקה להכנת עוגיות חצי ירח מושלמות בקלות ובמהירות, רעיון גאוני שלי איך לא חשבנו על זה קודם…איך אני מתלהבת מהצורה…
בצק פריך עם גבינה זה שילוב מנצח וטעים, אני אוהבת את העוגיות ביום הכנתם הן פריכות והמילוי רך, הן מאוד טעימות גם למחרת שלא תטעו אבל הפריכות של היום הראשון היא מושלמת!

תשמחו לשמוע שאפשר להכין אותן מראש, להקפיא ולאפות מתי שמתחשק לכם ישר מהמקפיא לתנור ללא הפשרה.

עוגיות גבינה מתוקה פטנט

חומרים: כ- 24 יחידות (כוס בנפח 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דק לפני ההכנה)
2 חלמונים (לשמור את החלבון לציפוי )
2.1/4 כוסות קמח (270 גרם )
3/4 כוס שקדים טחונים (70 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (70 גרם)
קורט מלח

מילוי וציפוי:
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה של פעם 27% (200 מ"ל)
1/2 כוס צימוקים לבנים קטנים
4 כפות סוכר גדושות
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
1 כף גדושה קורנפלור
1שקית זילוף חד פעמיות

ציפוי:
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק
2 חלבונים ששמרנו (נשתמש ממש מעט לציפוי)

מילוי אופן הכנה:
בקערה נשים: גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1 כף גדושה קורנפלור, נערבב ידנית עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה, נוסיף צימוקים ונערבב קלות, להעביר לשקית זילוף ולהניח במקרר עד להכנת העוגיות.

בצק אופן הכנה :
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (k) לשים: 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 2 חלמונים, 2.1/4 כוסות קמח, 3/4 כוס אבקת סוכר, 3/4 כוס שקדים טחונים, קורט מלח,

נפעיל את המיקסר במהירות איטית (על מנת שהקמח לא יתפזר) עד שמתקבלים פירורים קטנים, נגביר את המהירות עד לקבלת בצק אחיד בלבד (להימנע מערבוב יתר על מנת לא לפגוע בפריכות הבצק ), נשטח ידנית את הבצק לצורת מלבן נעטוף בניילון ונעביר לקירור לפחות לשעה (או 15 דק' מקפיא).

נחמם תנור ל- 170 מעלות טורבו,

עוגיות אופן הכנה:

לאחר הקירור נחלק את הבצק ל-2 חלקים, להניח נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר קמח בנדיבות (חשוב למניעת הדבקות הבצק)  להניח עוד נייר אפייה על הבצק לפדר מעט קמח (לקבלת רידוד אחיד) לרדד את הבצק למלבן בעובי 2 מ"מ, באורך 35 ס"מ, בהתחלה הבצק קצת קשה לרידוד, הוא מתרכך תוך כדי רידוד, לקמח היטב, ליישר בעזרת סכין את קצוות המלבן.

בקצה הבצק, לסמן חצאי עיגולים בעזרת קורצן עגול(בקוטר 7 ס"מ רק לסמן לא לחתוך ) צמודים אחד לשני (אפשר גם בלי, אבל יותר מדוייק וחוסך בצק מיותר), ראה סרטון למטה…

במרכז כל חצי עיגול צמוד לקצה הישר של הבצק, נזלף לאורך גבינה בנדיבות!, (לא לדאוג הגבינה לא בורחת מהעוגייה בשום שלב באפייה, גם אם יש קרע בבצק והיא מבצבצת מעט זה לא משנה, היא נשארת יציבה אז תיהיו נדיבים במילוי ).

בעזרת נייר האפייה מרימים את הבצק עם הגבינות מגלגלים גילגול אחד, מוציאים את נייר האפייה, קורצים חצאי עיגול צמודים אחד לשני, מהדקים טיפה את העוגיות ומעבירים למגש התנור מרופד בנייר אפייה,

מישרים את הבצק בעזרת סכין, מוציאים בצק מיותר (אין הרבה) וממשיכים להכין את כל העוגיות באותה דרך.
מברישים את העוגיות בחלבון ששמרנו ומפזרים שקדים פרוסים,

במידה ורוצים להקפיא חלק מהעוגיות זה הזמן (להקפיא את העוגיות כשהן מופרדות אחת מהשנייה בניילון או נייר אפייה אפשר בשכבות רק שלא ידבקו, לאחסן בכלי סגור היטב).

אופים בחום 170 מעלות כ-20 דקות או עד שהן מזהיבות יפה, להוציא מהתנור ולקרר (לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה אחרת העוגייה תתפורר).

***במידה והקפאתם את העוגיות, אופים מהמקפיא לתנור ללא הפשרה… ***

סרטון הכנה כאן בלחיצה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן