היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות אגוזים מושלגות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות אגוזים מושלגות

כילדה מאוד אהבתי את המטבח , יש לי המון זכרונות ילדות מהמטבח של דודה אורה מאילת  ודודה שרה מחיפה, הדודות שלי אופות ומבשלות נהדר, בחופשות ביליתי איתן המון שעות במטבח בהכנת עוגיות, עוגות, סלטים, הן תמיד שיתפו אותי עם המון סבלנות ברוחב לב ובאהבה גדולה .

את המתכון לעוגיות הטעימות שלפנכם קיבלתי מדודה שרה
העוגיות פרווה, יפות להגשה קלות להכנה, טעימות וממכרות ממליצה בחום
חשוב להקפיד על הכמויות לא להכין חצי כמות היחס משתנה ) .

עוגיות אגוזים מושלגות


חומרים: כ-40-50 עוגיות
1/2 ק"ג אגוזי מלך
3/4 כוס סוכר חום
1/2 שקית אבקת אפיה (5גרם)
2 ביצים

1 כפית גרידת לימון
חבילה ורבע אבקת סוכר (120 גרם) 

תוספות לבחירה לפי הטעם:

קינמון( 1/2 כפית) או  1/4 הל טחון או ציפורן (1/4 כפית) .

(אפשר לשלב את כל התבלינים ואפשר לוותר לגמרי, הן יוצאות נהדרות בכל מצב)


אופן הכנה:

לחמם תנור 180 מעלות
לטחון את האגוזים עם הסוכר במג'ימיקס ,  
לשים את תערובת האגוזים בקערה

להוסיף אבקת אפייה, גרידת לימון, תבלינים וביצים שלמות לערבב, עם כף או ידנית,  לתערובת אחידה ,
לשמן מעט את הידיים בשמן וליצור כדורים קטנים בגודל של גולה קטנה או 2 ס"מ קוטר, 

הן תופחות בזמן האפייה,

לאחר גלגול כמה כדורים נוצרת שכבה על כף היד שמקשה על הגלגול, רצוי לשטוף ידיים, לייבש אותן ולהמשיך לגלגל . 

לאחר שגלגלנו את כל העוגיות, נשים בקערה עמוקה ורחבה אבקת סוכר,  נכניס קבוצה של עוגיות ונגלגל באבקת סוכר .

לסדר את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ, על תבנית עם נייר אפייה .

לאחר הגלגול באבקת סוכר לאפות מייד בחום 180 מעלות עד שהעוגיות נסדקות בערך כ-20 דקות .

חשוב מאוד לאפות את העוגיות מייד לאחר הגלגול,
 באבקת הסוכר, ככה היא לא נספגת בעוגיות ונשארת לבנה ויפה לאחר האפייה .

 עוגיות דאבל שוקולד

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן