היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות אגוזים מושלגות לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות אגוזים מושלגות לפסח, הן פרווה, ללא גלוטן, יפות להגשה קלות להכנה, טעימות וממכרות!!
מתכון של דודה שרה האלופה שלי עוגיות עם טעם ילדות וזיכרונות מתוקים.
חשוב להקפיד על הכמויות לא להכין חצי כמות היחס משתנה.
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.

מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .

מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.

הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.

עוגיות אגוזים מושלגות לפסח

חומרים: כ-40-50 עוגיות
1/2 ק"ג אגוזי מלך (500 גרם)
2/3 כוס סוכר חום דמררה (120 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה (5גרם)
2 ביצים L
1 כפית גרידת לימון (לא לוותר)
חבילה ורבע אבקת סוכר (120 גרם) 

תבלינים: קינמון ( 1/2 כפית) או  1/4 הל טחון או ציפורן (1/4 כפית) .

(אפשר לשלב את כל התבלינים ואפשר לוותר לגמרי, הן יוצאות נהדרות בכל מצב)

אופן הכנה:

לחמם תנור 180 מעלות  
בקעקה לשים אגוזים טחונים, להוסיף 3/4 כוס סוכר חום, אבקת אפייה, גרידת לימון, תבלינים, לערבב מעט, להוסיף 2 ביצים שלמות ולערבב, עם כף או ידנית,  לתערובת אחידה.

הכנת העוגיות:

לרחוץ ידיים ולייבש אותן היטב,
לשמן מעט את הידיים בשמן בעזרת כפית לקחת מתערובת העוגיות, ליצור כדורים קטנים בגודל של גולה קטנה, שקלתי 11 גרם כל עוגיה,


לאחר שמגלגלים מספר כדורים נוצרת שכבה על כף היד שמקשה על הגלגול, רצוי לשטוף ידיים, לייבש אותן ולהמשיך לגלגל עם ידיים נקיות. 

לאחר שגלגלנו את כל העוגיות (זה חשוב), נשים בקערה עמוקה ורחבה אבקת סוכר,  נכניס קבוצה של עוגיות ונגלגל באבקת סוכר, לאחר מכן לאבק היטב כל עוגייה ועוגייה, לסדר את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ, על תבנית עם נייר אפייה ולאפות מייד, חשוב מאוד! לאפות את העוגיות מייד לאחר הגלגול
 באבקת הסוכר, ככה אבקת הסוכר לא נספגת בעוגיות ונשארת לבנה ויפה לאחר האפייה .

לאפות בחום 170 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגיות נסדקות יפה, להוציא ולקרר

רצוי לאחסן את העוגיות בשכבה אחת (ולא אחת על השנייה ) לשמור בכלי סגור.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

12 תגובות

  1. ברשימת המצרכים רשום 3/4 כוס סוכר חום, אבל בהוראות רשום 2/3 כוס סוכר חום. מה נכון?

    1. היי,
      אין במתכון עוד מרכיבים
      אם הן יצאו קשות זה אומר שאפית את העוגיות יתר על המידה
      מבאס…

  2. היי.
    עוגיות מדהימות.טעימות בטירוף.
    הכנתי אחד לאחד.מתכון מדוייק.
    תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן