ספינג` סופגנייה מרוקאית

ספינג' סופגנייה מרוקאית, איך אפשר לתאר את התענוג הזה, סופגנייה מרוקאית שמנמנה מצופה בסוכר, עונג צרוף!
שווה כל קלוריה בכל ביס לא יכולה לעמוד בפיתוי (מותר לנו פעם בשנה לזלול אפילו יותר מאחד!!!!) אם לאכול סופגנייה אז רק אותה או לוקמאס אני פחות מתחברת לסופגנייה המסורתית
הבצק של הספינג' יחסית דליל אבל זה מבטיח לנו סופגנייה אוורירית וטעימה, שיהיה לנו חג חנוכה שמח!!

ספינג' סופגנייה מרוקאית
חומרים לכ-30 יחידות
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם שמרית או 1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף מלח (שטוחה)
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות סוכר
4-5 כוסות מים חמימים ((נפח 200 מ"ל )
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה,
מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים,
מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים, ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד במידה והבצק לא דביק מאוד להוסיף עוד מים עד שמגיעים למרקם הנכון, מתחילים ללוש ידנית,
מרטיבים את היד במים (יד אחת ) ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר, ללוש בערך כ-7 דקות,
לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן בסיר/ ווק רחב לטיגון עמוק, כשהשמן חם מכינים את הסופגניות,
הכנת הספינג'
שמים לידנו קערה עם מים, מרטיבים ידיים לוקחים חתיכה מהבצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג, יוצרים חור במרכז (לא לפחד זה מאוד פשוט ) ומניחים בשמן החם
(אני עוזרת ליצירת החור של הספינג' בעזרת מקל של כף עץ, ברגע ששמתי את הספינג' בשמן החם אני מכניסה את המקל בחור הספינג' ומנענעת מצד לצד בעדינות) .
מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני, מוצאים לנייר סופג, מקררים מעט לפני ההגשה ,
ההגשה: טובלים את הספינז` בתוך צלחת עם סוכר ומגישים (אפשר להוסיף קינמון למי שאוהב).
לעוד מתכוני חנוכה