היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

ספינג' סופגנייה מרוקאית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

 ספינג` סופגנייה מרוקאית

 

ספינג' סופגנייה מרוקאית, איך אפשר לתאר את התענוג הזה, סופגנייה מרוקאית שמנמנה מצופה בסוכר, עונג צרוף!

שווה כל קלוריה בכל ביס לא יכולה לעמוד בפיתוי (מותר לנו פעם בשנה לזלול אפילו יותר מאחד!!!!) אם לאכול סופגנייה אז רק אותה או לוקמאס אני פחות מתחברת לסופגנייה המסורתית

הבצק של הספינג' יחסית דליל אבל זה מבטיח לנו סופגנייה אוורירית וטעימה, שיהיה לנו חג חנוכה שמח!!

 

ספינג'סופגנייה מרוקאית

 
חומרים לכ-30 יחידות
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם שמרית או 1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף מלח (שטוחה)
 1 ביצה
 2 שקיות סוכר וניל
 3 כפות סוכר
 4-5 כוסות מים חמימים ((נפח 200 מ"ל )
 שמן לטיגון עמוק
 
אופן הכנה:
בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה,
 
מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים,
 
מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים, ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד,
 
מרטיבים במים יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר, ללוש בערך כ-7 דקות,
 
לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח,
 
לאחר שהבצק תפח, מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית  כ-1 דקה (הבצק נוחת לגמרי זה בסדר ) מניחים להתפחה נוספת של 1/2 שעה .
 
מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק, כשהשמן חם מכינים את הסופגניות,
 

הכנת הספינג'

שמים לידנו קערה עם מים, מרטיבים ידיים לוקחים חתיכה מהבצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג, יוצרים חור במרכז (לא לפחד זה מאוד פשוט ) ומניחים בשמן החם
 
(אני עוזרת ליצירת החור של הספינג' בעזרת מקל של כף עץ, ברגע ששמתי את הספינג' בשמן החם אני מכניסה את המקל בחור הספינג' ומנענעת מצד לצד בעדינות) .
 
מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני, מוצאים לנייר סופג, מקררים מעט לפני ההגשה , 

ההגשה: טובלים את הספינז` בתוך צלחת עם סוכר ומגישים (אפשר להוסיף קינמון למי שאוהב).
 
 

לעוד מתכוני חנוכה

לוקמאס סופגניות טורקיות

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן