
סמסה בוכרית – כיסוני בשר בוכרים, אני מאוד אוהבת אוכל בוכרי, הוא עסיסי טעים ומתובל, לפני כמה שנים אני ויהודית אביב המוכשרת מהבלוג הלוחשת לאוכל יצאנו למסעדה בוכרית בטיילת תל אביב, נהננו מאווירה טובה אוכל משובח היה כיף מצחיק וטעים, כיאה לבלוגריות אוכל, ביקשנו מתכונים וקיבלנו !!!
יהודית הכינה את מתכון האושפלאו (תבשיל בשר אורז וירקות) למתכון היכנסו לכאן ,
אני הכנתי סמסה בוכרית טעימה עסיסית ומשגעת, הבצק קריספי המילוי עסיסי בזכות הבצל החי והבשר הקצוץ קטן לא טחון (אני ביקשתי מהקצב שלי גבי WELL DONE שיקצוץ לחתיכות קטנות זה הזמן להגיד תודה …) לא מטגנים את המילוי לפני הוא נכנס חי לבצק לא לדאוג הוא מתבשל היטב וכל המיצים נשארים במאפה ותורמים לעסיסיות.
יוצאת כמות גדולה, אני אופה הכל ומקפיאה, בשעת הצורך מחממת בתנור או בטוסטר אובן זה נשאר טעים .
הכנתי סרטון הכנה קצר תהנו …..

מקור המתכון מסעדת איכה (לצערי המסעדה סגרה) עם שינויים שלי:
סמסה בוכרית – כיסוני בשר בוכרים
חומרים: כ-40 יחידות
800 גרם בשר בקר מספר 2 צלעות או קצוץ קטן לא טחון
(רצוי קצת שומני אפשר ורצוי להוסיף מעט שומן כבש, אצלי פשוט לא אוהבים)
4 בצלים גדולים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון טחון
1 כפית חומץ
חומרים לבצק : כוס 200 מ"ל
1 ק"ג קמח לבן רגיל
1 כף מלח
1 כף חומץ
1/2 כוס שמן חמניות/קנולה
2.3/4 כוסות מים פושרים (550 מ"ל)
קישוט:
1 ביצה
שומשום וקצח
לרוטב העגבניות:
2 עגבניות אדומות בשלות מגורדות בלי הקליפה, 1/2 כפית מלח, 1 כף שמן זית, מעט חריף (אופציה)
לערבב בקערית ולשים במקרר.
אופן הכנה בצק:
בקערה שמים מים, שמן, מלח ,חומץ , מוסיפים את הקמח, לשים היטב (אפשר במיקסר עם וו לישה ) כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים לא דביק ( אם חסר מים להוסיף טיפה), מניחים את הבצק בקערה מכוסה במקרר למנוחה כ-1 שעה .
אופן הכנה מילוי :
חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומערבבים עם הבשר (זה המון בצל כך זה צריך להיות)
מוסיפים את כל התבלינים וכפית החומץ ומערבבים .
אופן הכנה :
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים
כל חלק מרדדים על משטח מקומח לעובי 1/4 ס"מ , קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ
על כל עיגול שמים כמות יפה של מילוי וסוגרים למשולש (ראה סרטון).
מניחים נייר אפייה על תבנית התנור משמנים בשמן בנדיבות (כ- 4 כפות)
מניחים את כל הסמסות שיצרנו בתבנית, מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
מחממים תנור ל-200-210 מעלות , ואופים כ-25 דקות או עד שהמאפים משחימים .
12 תגובות
סיגלי זה נראה ממש ממש טוב
אגב מי שלא אוהב שומן כבש אפשר לבקש מהקצב להוסיף שומן בקר טחון
חג שמח אהובה 😘
תודה רויטלי אכן כן, אני מבקשת מראש בשר קצת שומני
נשיקות 🙂
נראה מושלם,ברשימת המועדפים שלי😋
תודה אהובה 🙂
ברכות על האתר השווה ♥️
הי
בעבר אכלתי משהונדומה במילוי דלעת (לדעתי גם מאפה בוכרי ) האם זה אותו בצק והאם ידוע לך כיצד מכינים את מילוי הדלעת ?
הי סיגל , עשיתי את הסמסה , יצא טוב וטעים … אבל הבנתי שהם מגלגלים את הבצק ועשים אותו סוג של עלים יש לך מתכון לזה?
היי גלי,
את אולי מתכוונת לחצ'פורי (לא עם בצק שמרים)
אלה בצק עשוי מעלים (כמו בורקס..) ?
מצטערת אין לי מתכון לזה 🙂
היי ,ניראה מהמם ..בשר צלעות זה לא לבישול ארוך? הבשר יהיה רך רק מצליה בתנור?
היי,
אני טוחנת בשר צלעות לקציצות והוא יוצא נפלא
בגלל שהבשר חתוך קטן קטן הוא נצלה מצויין
יצא מעולה, תודה רבה 🙂
תודה ניר
איזה כיף לשמוע שמחה שאהבתם ❤️