היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט קינואה ועשבי תיבול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט קינואה ועשבי תיבול צבעוני וטעים אני מודה שאני וקינואה לא התחלנו ברגל ימין 😉 קינואה כתבשיל פחות טעימה לי, אבל! כתוספת לסלט היא מצוינת,

במסגרת אורח החיים הבריא שסיגלתי לעצמי אני משתדלת לגוון בסוג הפחמימות שאני אוכלת וקינואה זו אלטרנטיבה טעימה ובריאה,
אני מכינה לי סיר של קינואה שומרת במקרר, כל פעם לוקחת לי מנה מוסיפה לה ירקות ויוצרת לי ארוחה טעימה ומשביעה, אפשר לגוון עם עשבי התיבול והפיצוחים, תוסיפו מה שאתם אוהבים מבטיחה לכם אתם תהנו מכל ביס, אני ממש מכורה לסלט היפהיפה הצבעוני והבריא הזה שנתחיל…

סלט קינואה

סלט קינואה ועשבי תיבול

חומרים:

2  כוסות קינואה לבנה או אדומה

4 כוסות מים

1 כפית מלח שטוחה

1 כף שמן

צרור פיטרוזיליה שטופה וקצוצה

צרור כוסברה שטופה וקצוצה

צרור נענע שטופה וקצוצה

1 גזר חתוך לגפרורים (ז'וליינים)

1 גבעול סלרי עם הגבעולים חתוך דק

2 כפות גרעיני חמניה ( לא קלוי)

2 כפות גרעיני דלעת (לא קלוי)

2 כפות גדושות חמוציות

1/2 לימון גדול

1/2 כפית מלח

2 כפיות שמן


קינואה אופן הכנה:

נשטוף את הקינואה במסננת צפופה.

בסיר טפלון נשים כף שמן, נוסיף קינואה ונטגן כדקה,

נוסיף 1 כפית מלח ו4 כוסות מים רותחים (חשוב רותחים),

נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך את האש,

נבשל כ20 דקות עד שהמים מתאדים והקינואה מוכנה, לכבות את הסיר ולתת לקינואה לנוח עוד 10 דקות עם מכסה סגור

אופן הכנה:

בקערה נשים 1.5 כוסות קינואה מבושלת, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, נענע קצוצה, סלרי חתוך דק, גזר חתוך לגפרורים, גרעיני חמניה ודלעת, חמוציות, מיץ מחצי לימון, 2 כפיות שמן וחצי כפית מלח,

לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך וזה מוכן להגשה ….

לסלטים נוספים:

סלט עשבי תיבול וחמוציות

סלט עשבי תיבול ואבוקדו

סרטון הכנה סלט קינואה


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן