סלט קולורבי, קראנצ'י, בתוספת בצל לבן ופטרוזיליה, כמה פשוט ככה משגע!! בסלט הזה צורת החיתוך לז'וליינים ( גפרורים) מאוד חשובה למרקם הסלט.
אני מאוד אוהבת קולורבי הוא דל קלוריות 😉 כך שאפשר לאכול ממנו בחופשיות, טעמו מתקתק במיוחד כשהוא צעיר וטרי, (רצוי לרכוש את הקטנים), הירק סופג נפלא טעמים ואפשר לשלב ירקות שורש אחרים וליצור עוד סלט טעים ולא משמין.
סלט קולורבי:
חומרים:
2 יחידות קולורבי
1 בצל לבן קטן
חופן פטרוזיליה
1/2 לימון גדול
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן
אופן הכנה:
לקלף את הקולורבי (עם קולפן) לחתוך לגפרורים בעזרת מנדולינה או קולפן ז'ולינים לשים בקערה שיטת החיתוך ממש תורמת לטעם הסלט מבחינת המרקם הסופי.
לחתוך את הבצל לחצי וכל חצי לרצועות דקות, להוסיף לקערת הקולורבי, לשטוף היטב את הפטרוזיליה לקצוץ דק ולהוסיף לקערה,
לסחוט 1/2 לימון הלימון על הסלט, להוסיף מלח ושמן, לערבב לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, להגיש ולהנות מכל ביס קראנצ'י וטעים.