היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט עדשים שחורות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט עדשים שחורות, ארוחה שלמה בצלחת, סלט עשיר טעים כזה שלא מפסיקים לאכול, סלט שהכינה אופק הבת שלי והייתי חייבת לפרסם, אני מאוד אוהבת עדשים שחורות יש להן מרקם עדין ויפה להגשה, בשילוב עם הירקות זה נהדר, בסלט יש קישוא טרי, פעם ראשונה שאכלתי קישוא טרי בלי לבשל והתאהבתי, המרקם שלו ממש טעים! .

סלט עדשים שחורות

חומרים כוס 200 מ"ל:
כוס וחצי עדשים שחורות (בלוגה)
חצי חבילה אורוגולה
18 יחידות עגבניות שרי מתוקות
2 גבעולי כרפס (רצוי מהליבה) כולל העלים
1 בטטה גדולה
1 קישוא גדול
1/2 בצל סגול בינוני (או אחד קטן)
1 גזר חתוך לגפרורים (ז'ולינים)
1 לימון טרי גדול
2 כפות שמן זית (אפשר גם 1 כף)
3/4 כפית מלח שטוחה
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס גרעיני דלעת

אופן הכנה:
נבשל אש בינונית את העדשים השחורות בסיר עם מים עד לכיסוי העדשים ועוד 2 ס"מ, נתבל ב1/2 כפית מלח ונבשל כ- 25 דקות או עד לריכוך (אני אוהבת שזה מעט נגיס לא מבושל עד לרכות מוחלטת )
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר כיומיים עד לשימוש.

נקלף בטטה ונחתוך לריבועים בגודל 1ס"מ / 1ס"מ, נשים על נייר אפייה, נפזר 1 כף שמן זית, 1/2 כפית מלח, ומעט פלפל שחור גרוס (ללא חובה), נערבב מעט,
2 אופציות לצליית הבטטה:
נכניס לאפייה בתנור 200 מעלות עד שהבטטות משחימות ומתרככות,
או שאפשר להניח את קוביות הבטטה המתובלות על צלחת מתאימה ולבשל במיקוגל כ- 15 דקות עד לריכוך יוצא מצויין הזמן משתנה בהתאם למיקרוגל.

את הקישוא לרחוץ ולחתוך את הקצוות, אני מגרדת מעט את הקליפה ( לא מקלפת) וחותכת לקוביות קטנות של 1/2 ס"מ,

לרחוץ היטב כרפס עלים ולייבש, לחתוך דק גבעולים + עלים,
לשטוף ולקלף בצל סגול, לחתוך לחצאים ואז לרבעים, לקצוץ דק,
לרחוץ היטב עגבניות שרי לייבש ולחתוך לחצאים,
גזק לקלף ולחתוך לגפרורים (ז'וליינים)

הרכבת הסלט:
בקערה נשים עלי אורוגולה קצוצים גס, עגבניות שרי חצויות, קוביות קישוא, קוביות בטטה, עדשים שחורות, כרפס עלים, גזר גפרורים, בצל סגול, 1/2 כוס חמוציות, 1/2 כוס גרעיני דלעת,

נתבל:
מיץ מלימון טרי, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית, לערבב היטב, לתקן תיבול במידת הצורך ולהגיש.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן