

סלט עגבניות שרי מיוחד, מוגש על טחינה ירוקה פשוט מעדן, עגבניות שרי מבחינתי הן כמו סוכריות בריאות, יש בהן מתיקות ממכרת וכשהן מתובלות ומוגשות עם טחינה ירוקה וצנוברים זה שילוב מנצח, סלט צבעוני מגרה ויפהיפה להגשה, כל הטעמים מתפוצצים בפה לא תפסיקו לזלול,
את הטחינה אני מכינה עם בלנדר מוט שטוחן את הירק ממש קטן, בכלום זמן מתקבלת טחינה ירוקה מטריפהה. רצוי וכדאי להכין אותה מראש שתספיק להתקרר היטב ולהתמצק.
אני טועמת את עגבניות השרי לפני שאני קונה ומחפשת את המתוקות שבהן.
את הסלט עצמו מרכיבים סמוך להגשה (שלא יגיר נוזלים).
אתם כבר יודעים שאני וסלטים זו אהבה… שנתחיל?
יש סרטון הכנה בסוף המתכון …
סלט עגבניות שרי מיוחד
חומרים:
1/2 ק"ג מיקס עגבניות שרי ( תערבבו אדומות, צהובות,ליקופן לפי טעמכם)
1/2 בצל סגול קטן
1/4 לימון טרי
1/4 פלפל אדום חריף (אפשר לוותר זה טעים גם בלי)
חופן של פטרוזיליה, נענע, כוסברה (קצת מכל ירק, או כל ירק אחר שאוהבים, תשאירו כף לקישוט)
1 כף שמן (חמניות, תירס, קנולה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
חומרים לטחינה (עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה):
1 כוס טחינה גולמית
חופן גדול של פטרוזיליה שטופה (עם הגבעולים הקטנים זה נותן המון טעם תסירו רק את הגבעולים הגסים )
1/4 כפית מלח
1 שן שום קטנה
3/4 כוס מים קרים (להוסיף לפי הצורך)
אופן הכנת הטחינה:
לשים בקערה לבלנדר מוט, טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון גדול טרי, 1 שן שום קטנה, 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 3/4 כוס מים, לטחון היטב, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם המרקם סמיך מידי להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי (לא דלילה) לטעום ולתקן תיבול, היא צריכה להיות טעימה כזו שלא תפסיקו ללקק…🤪
אופן הכנת הסלט:
לשטוף היטב את עגבניות השרי ולייבש, לחתוך לחצאים להניח בקערה, להוסיף חצי בצל סגול קצוץ קטן, חופן ירק חתוך (להשאיר 1 כף לקישוט), 1 כף שמן, עד השלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור בקערה מכוסה במקרר עד להגשה.
סמוך להגשה לתבל ב 1/4 לימון סחוט, 1/4 כפית מלח (או יותר לפי טעמכם) לערבב מעט ולצלחת…
לקחת צלחת הגשה יפה, להניח 4 כפות גדושות של טחינה ירוקה אפשר גם יותר , למרוח אותה על הצלחת, להניח את סלט השרי שהכנו (ללא הרוטב/הנוזלים זה חשוב! )על גבי הטחינה בצורה יפה, לפזר צנוברים קלויים (אני קולה במיקרוגל בפולסים של 10 שניות עד שמשחים) מפזרים קצת עשבי תיבול נוספים ומגישים.
עונג צרוףףף ❤️
