סלט סלרי, אחד הסלטים שאני ממש אוהבת, הוא קראנצ'י חמצמץ וטעיםםם אני מסוגלת לאכול את כל הקערה, קל להכנה אפשר ורצוי להכין אותו שעה לפני ההגשה הטעמים מתמזגים והסלט משתבח, אפשר להגיש אותו בתוספת פיצוחים ואפשר גם בלי הוא טעים בכל מצב, הסלט הזה מככב אצלנו …
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.
מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .
מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.
הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.
סלט סלרי
חומרים:
1/2 סלרי עלים גדול וטרי (סלרי עלים/כרפס) עלים וגבעולים.
1 גזר בינוני מקולף וחתוך לגפרורים (ז'ולינים)
1/4 לימון חתוך קטן כולל הקליפה (רצוי לימון עם קליפה דקה)
3/4 לימון (המיץ בלבד)
2 כפות שמן קנולה
3 כפות גדושות חמוציות יבשות
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה סוכר
פיצוחים להגשה:
רק לפני הההגשה להוסיף בוטנים קלויים מלוחים, או שקדים קלויים מלוחים, או גרעיני דלעת, חמניה מה שטעים לכם.
אופן הכנה:
נחתוך לימון לחצי ואז לרבע, נחתוך את הרבע לפרוסות דקות, ואת הפרוסות לחתיכות קטנות נניח בצד.
בקערית קטנה נשים 3 כפות גדושות חמוציות יבשות, נוסיף מיץ מ- 3/4 לימון (מה שנשאר),
נוסיף 1 כפית סוכר, 1/2 כפית מלח נערבב ונניח בצד.
לחתוך את הגזר המקולף לגפרורים דקים (ז'וליינים).
לרחוץ היטב את הכרפס/סלרי לייבש ולקצוץ דק עלים וגבעולים.
הרכבת הסלט:
בקערה נשים, כרפס קצוץ דק, חמוציות (כולל הרוטב) גזר חתוך, לימון חתוך קטן 2 כפות שמן, נערבב היטב ולהתענג !!! (רצוי להכין את הסלט חצי שעה לפני הארוחה כך כל הטעמים נספגים היטב)
אפשר לפזר פיצוחים לפני ההגשה (קחו בחשבון שזה מקפיץ את הסלט קלורית… )
4 תגובות
יוגש השנה בליל הסדר שלנו. תודה רבה🌺
איזה כיף תהנו ❤️❤️
תודה על המתכון. איזה פיצוחים את ממליצה?
היי,
בוטנים מלוחים, שקדים, אפשר מלוחים, גרעיני דלעת, חמניה