היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט כרובית בטחינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט כרובית בטחינה, כרובית אפויה זה מעדן, כרובית אפויה עם נגיעות טחינה, שקדים קריספים, נגיעות של חריף זו חגיגה!!

 
אני אוהבת כרובית בכל צורה, מטוגנת, מבושלת, מוקפצת, אפויה, תענוג גדול, מה גם שהיא דלת קלוריות ומשביעה.
 
הסלט יפה להגשה וטעים בטרוף, מכינים את כל השלבים מראש ומרכיבים בעת ההגשה מבטיחה לכם שהסלט יחוסל במהירות … אפשר לשלוט בכמות הקלוריות אם משתמשים בכמות מדודה של טחינה ושקדים, הכרובית היא בעצם חינמית ללא קלוריות.

סלט כרובית בטחינה :

חומרים לכרובית:
1 כרובית גדולה לבנה טרייה
1/2 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן (אפשר יותר אבל באמת שאין צורך)
 
חומרים לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון גדול
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 כפית מלח
1 כוס מים קרים
3/4 כוס שקדים פרוסים קלויים (למטה טיפ מהיר לקלייה)
1 כפית עריסה או פלפל חריף חתוך דק (מוכנה)
או פלפל חריף קצוץ קטן
 
אופן הכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים בסיר עם מים רותחים וכף מלח כ-7 דקות (או עד שהיא מתרככת מעט) מסננים את המים.
 
מחממים תנור לחום 200 מעלות,
 
על תבנית של התנור שמים נייר אפייה, מפזרים על נייר האפייה 2 כפות שמן אפשר גם 3 כפות, 1 כפית פפריקה מתוקה , 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח,
 
מעבירים את הכרובית לתבנית אפייה ומערבבים קלות עד שכל התבלינים מצפים את הכרובית,
 
מכניסים לתנור בחום 200 מעלות לאפות עד להשחמה כ-1/2 שעה,  מוצאים ומקררים.
 
אופן הכנת הטחינה:
לשים בקערה טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון גדול טרי,  1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 3/4 כוס מים, לערבב היטב במטרפה, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם הטחינה סמיכה להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי לטעום ולתקן תיבול היא צריכה להיות טעימה חמצמצה.

 

הרכבת הסלט :

על צלחת הגשה לפזר 4 כפות טחינה מוכנה, לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים יותר (בגודל ביס) לסדר אותם על הטחינה לפזר עוד 2 כפות טחינה , לפזר מעל  שקדים קלויים , מעט פטרוזיליה קצוצה, נגיעות עריסה חרפרפה  ולהגיש.

קלייה מהירה של שקדים:  

לשים בקערית למיקרוגל חופן של שקדים עם 1/2 כפית שמן לערבב מעט, נחמם בפולסים של חצי דקה, עד שהשקדים מקבלים צבע יפה, להניח בצד לקירור עד להגשה.

לסלטים נוספים:

סלט נבטים

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן