היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט חצילים מיוחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט חצילים מיוחד, מבחינתי זו ארוחה שלמה, את החצילים אני אופה בתנור (לחסוך בקלוריות ) אפשר כמובן לטגן בשמן עמוק אבל באמת שאין צורך, השילוב בין סלט החצילים והטחינה הירוקה הוא מושלם בטעם, במרקם ובעיקר בהגשה, חלה טרייה ליד ואתם מסודרים, אני מכינה את הכל מראש ומרכיבה סמוך להגשה, מבטיחה לכם ילקקו את הצלחות ….
חשוב לבחור חצילים קלים במשקל, שקליפתם מבריקה וחלקה, רצוי עם גומה בתחתית החציל.

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.

מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .

מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.

הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.

סלט חצילים מיוחד

חומרים :
3 חצילים גדולים
1 כפית מלח
4 כפות שמן (תירס, חמניות)

חומרים לרוטב
1/2 שן שום גדולה
1 לימון טרי
1 גמבה אדומה
1/2 פלפל ירוק כהה
1 מלפפון חמוץ במלח (גדול)
1/4 פלפל ירוק חריף (אפשר לוותר זה טעים גם בלי)
חופן של פטרוזיליה, (תשאירו כף לקישוט)
2 כף שמן זית
1/3 כוס צנוברים קלויים

חומרים לטחינה (עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה):

1 כוס טחינה גולמית
חופן גדול של פטרוזיליה שטופה (עם הגבעולים הקטנים זה נותן המון טעם תסירו רק את הגבעולים הגסים )
1/4 כפית מלח
1 שן שום קטנה
3/4 כוס מים קרים (להוסיף לפי הצורך)

אופן הכנת הטחינה:

לשים בקערה לבלנדר מוט, טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון גדול טרי,  1 שן שום קטנה, 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 3/4 כוס מים, פטרוזליה, לטחון היטב, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם המרקם סמיך מידי להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי (לא דלילה) לטעום ולתקן תיבול, היא צריכה להיות טעימה כזו שלא תפסיקו ללקק…🤪

אופן הכנת החצילים,

מחממים תנור 200 מעלות מצב גריל טורבו:

מקלפים חלק מקליפת החציל, (כמו זברה) חותכים לקוביות בינוניות 3X3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ממליחים את החצילים במלח בנדיבות ומברישים עם שמן (כ4 כפות ) עד שכל הקוביות מצופות היטב, מפזרים בשכבה אחת על התבנית ומכניסים לאפייה/צלייה של כ- 30 דקות או עד להשחמה של החצילים, ברגע שצד אחד קיבל צבע , הופכים לצד השני, מוציאים מהתנור כשהחצילים אפויים הייטב. מקררים.

הכנת הרוטב:

קוצצים לקוביות קטנות 1 גמבה אדומה, 1/2 פלפל ירוק, 1 מלפפון חמוץ גדול, פלפל חריף (לא חובה),
לקצוץ דק חופן פטרוזיליה,
שמים את החצילים בקערה, מוסיפים את הירקות שקצצנו, מוסיפים מיץ לימון טרי מלימון שלם, , 1/4 כפית סוכר, 2 כפות שמן זית, 1/4 כפית מלח, לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

הרכבת הסלט:

בצלחת הגשה מורחים בנדיבות טחינה כ-4 כפות גדושות, מלמעלה מניחים את סלט החצילים, מפזרים צנוברים ומעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים לשולחן חלה טרייה וזה מושלם.

סרטון הכנה כאן בלחיצה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. הי סיגל
    שתדעי לך שאני סומכת על המתכונים שלך בעיניים עצומות.
    באופן ההכנה של הטחינה לא ציינת להכניס את הפטרוזיליה לבלנדר,בטעות או בכוונה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן