היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט חסה וארטישוק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט חסה וארטישוק, שנים שאני אוכלת את הסלט הזה במסעדת גומבה, מכורה לו!, זה היה מתבקש להכין ולשחזר את הטעמים, אז בהשראתו ולאחר אין ספור ניסיונות הגעתי ליעד ….
באמת שזה הסלט הכי טעים שיש לטעמי והוא קל קל להכנה, ירקות טריים, רוטב קיסר טעים (בלי אנשובי ועם מיונז מוכן אני לא משתמשת בביצים חיות מחשש לסלמונלה).

אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ולתבל סמוך להגשה, מבטיחה לכם לא יישאר פירור… מבחינתי זה סלט שהוא ארוחה שלמה, תוסיפו לחם טעים ליד ואתם מסודרים יש סרטון הכנה בסוף…

סלט חסה וארטישוק

חומרים לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות גדושות פרמז'ן מגורד
1/2 לימון טרי
1 שן שום קטנה מגורדת דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח

רוטב אופן הכנה :

בקערית לשים 2 כפות מיונז, 1 שן שום מגורדת דק, מיץ מ-1/2 לימון בינוני, 2 כפות גדושות פרמז'ן, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, לערבב היטב ולתקן תיבול במידת הצורך, לכסות ולשמור במקרר עד לשימוש.

חומרים לסלט:
1 ראש חסה ערבית/אייסברג שטופה
1 גזר
12 יחידות עגבניות שרי בשלל צבעים
3 ראשי ארטישוק אלרומנה (כאלה שמגיעים בשמן לאא בחומץ)
1/2 כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים
6 יחי' עגבניות מיובשות לחות

אופן הכנה
רוחצים היטב חסה, מיבשים וחותכים לרצועות (חשוב לייבש היטב את העלים אחרת הרוטב לא מתמזג עם החסה ).

חותכים את הגזר לרצועות/ גפרורים (ז'וליינים), את עגבניות השרי לחצאים, חותכים עגבניות לחות לחצאים,

את הארטישוק חותכים לרבעים, מניחים בסיר קטן ומחממים 3 דקות עד להשחמה קלה (אין צורך לשמן את הסיר כיוון שהארטישוק מושרה בשמן). מניחים בצד.

הרכבת הסלט:

בצלחת הגשה, מניחים חסה חתוכה, גזר, עגבניות שרי, עגבניות לחות, את הרוטב לסלט (אפשר את כולו ואפשר להוסיף לפי טעמכם), נערבב מעט עד שכל הירקות מצופים ברוטב, מפזרים את נתחי הארטישוק, זיתי קלמטה, ושבבי פרמז'ן או פרמז'ן מגורד, להגיש עם לחם טעים ולהנות מכל ביס.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן