היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט אטריות שעועית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט אטריות שעועית , הכנתי בהשראת מנה שאכלתי בדליקטסן והתאהבתי! כמה פשוט ככה טעים, 

אתם בטח שואלים מה זה אטריות שעועית ?התשובה מאוד פשוטה, האטריות עשויות מעמילן שעועית מונג/מאש (קטניה ירוקה קטנה), הן מוכרות גם כאטריות זכוכית, מכיוון שהן הופכות לשקופות לאחר בישול קצר, 

המרקם שלהן חלק ומשגע, מהירות מאוד להכנה וסופגות טעמים נפלא,מזכירות בצורתם היבשה אטריות אורז ורק לאחר הבישול רואים את ההבדל, אטריות האורז לבנות ואלה שקופות. 
הסלט חרפרף ומשאיר טעם של עוד, יש סרטון הכנה בהמשך,
אפשר להכין את הסלט מראש (בלי הבוטנים) לשמור במקרר עד להגשה, ממש טעיםםם כבר אמרתי? 

סלט אטריות שעועית

חומרים לרוטב:
1/2 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 פלפל צ'ילי חריף אדום חתוך לטבעות
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
5 כפות סויה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות מים
2 כפות שמן
1 כפית שמן צ'ילי חריף (שמן + פלפל חריף יבש)
1 כף גדושה סוכר חום
מיץ מחצי לימון טרי גדולקורט מלח

חומרים לסלט
1 חבילה אטריות שעועית (או מקלוני שעועית) 250 גרם
1 גזר גדול חתוך לגפרורים (ז'ולינים)
1 מלפפון גדול חתוך לגפרורים (ללא הליבה הרכה )
1 גבעול סלרי טרי חתוך דק
חופן כוסברה שטופה ויבשה עלים בלבד
חופן נענע שטופה ויבשה עלים בלבד

1/2 כוס בוטנים קלויים שבורים גס (ללא הקליפה)

רוטב אופן הכנה:
בקלחת לשים 2 כפות שמן, בצל סגול קצוץ, לטגן 1 דקה על אש בינונית  עד לשקיפות,
להוסיף ג'ינג'ר, שום, פלפל צ'ילי חריף, סוכר, רוטב סויה, כפית שמן חריף, רוטב צ'ילי, מיץ לימון,5 כפות מים,  לבשל על אש גבוהה כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט להניח בצק לקירור.

אופן הכנת האטריות:
לחמם מים בסיר עם כפית מלח עד לרתיחה, להוסיף את האטריות ולבשל כ-3 דקות עד שהן רכות (זה קורה ממש מהר) לסנן ולשטוף במים קרים, לסנן ולהעביר לקערה, לחתוך גס את האטריות עם סכין בתוך הקערה, 

להוסיף את הרוטב, גזר חתוך מלפפון חתוך, טבעות סלרי, חופן כוסברה, חופן נענע, לערבב הכל להעביר לצלחת הגשה, לפזר בוטנים שבורים גס ולהגיש.    

סרטון הכנה סלט אטריות אסיאתי

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן