
סיגר דגים עם בצק פילו אפוי בתנור מיוחד וטעים מוגש עם רוטב עשבי תיבול לימוני.
למילוי הסיגר השתמשתי בפילה דג אמנון טרי ישראלי, קצוץ גס, הדג בשרני, עסיסי וטוב, טעים בכל ווריאציה, מתאים לאפייה, טיגון, צלייה ובישול דג באמת נהדר אפשר לשלב איתו גם חתיכה של פילה סלמון יוצא מצויין.
אני משתמשת רק בדגים טריים כשהדג טרי הוא מכיל את כל הערכים התזונתיים שלו, ויטמינים כמו אומגה 3 וויטמין D, אין מה להשוות בטעם לעומת הקפוא, השילוב עם בצק הפילו מצוין מתקבל סיגר קריספי עם מילוי עדין של דג, בתוספת רוטב עשבי תיבול לימוני חרפרף זו חגיגה לא לוותר על הרוטב הוא חובה.

סיגר דגים
חומרים : כ-16 יחידות
700 גרם פילה דג אמנון ישראלי טרי קצוץ גס
8 דפי פילו (1/3 כוס שמן תירס/קנולה לשימון דפי הפילו)
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק/או בצל אדום
1 עגבנייה בינונית אדומה, מקולפת וקצוצה (ללא הנוזלים)
1/2 שן שום מגורדת דק
1 פלפל חריף אדום קטן קצוץ קטן (או לפי הטעם)
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה נענע (עלים בלבד שטופים וקצוצים
1.1/2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פירורי לחם
מילוי אופן הכנה:
בקערה לשים את כל המרכיבים דג האמנון (קצוץ גס), עשבי תיבול, תבלינים לימון ושמן זית לערבב היטב (הריח משגע) להניח בצד
חומרים לרוטב:
1/2 שן שום מגורדת דק
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל חריף אדום קטן קצוץ קטן ( או גמבה אם לא רוצים חריפות)
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה נענע (עלים בלבד שטופים וקצוצים
1.1/2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 לימון טרי
1/4 כוס מים
קורט סוכר
אופן הכנת הרוטב
בקערית לערבב את כל מרכבי הרוטב ולהניח בצד (לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך).
סיגר אופן הכנה: לחמם תנור 180 מעלות.
על נייר אפייה נניח דף פילו לחתוך את דף הפילו באמצע (יצרנו 2 חלקים),לשמן היטב את דף הפילו עם מברשת,
להניח בקצה כל דף פילו( באמצע קצה הדף) כף וחצי גדושות של מילוי לאורך הדף (להשאיר קצוות ללא מילוי 2 ס"מ מכל צד) לקפל את דף הפילו על המילוי (קיפול אחד), לקפל את קצוות דף הפילו משני הצדדים לכל האורך, להמשיך לגלגל את המלית לכל האורך עד לקבלת סיגר (ראה סרטון) לשמן את הסיגר .
ולהניח בתבנית.
להניח את כל הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאפות כ חצי שעה עד להשחמה של הסיגרים
להגיש חם עם רוטב עשבי התיבול הלימוני ולהנות מכל ביס.

6 תגובות
מאפה פילו ממולא בדגים מעולה
הרוטב מצויין
תודה רבה משה
איזה כיף שאהבת והרוטב משתלב מצוין עם הסיגר
להשרות את הדג?
היי,
אין צורך זה דג טרי הוא טעים ללא השרייה
הי סיגל,
אני מתכוונת להכין את המתכון לחג. אשתמש בדגי אמנון קפואים. האם צריך טיפול מיוחד בהם (השרייה, סחיטה…)? תודה רבה ושנה טובה
היי
רק לסחוט אותם הייטב כי הם מלאים במיים