היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סיגר דגים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סיגר דגים עם בצק פילו אפוי בתנור מיוחד וטעים מוגש עם רוטב עשבי תיבול לימוני.

למילוי הסיגר השתמשתי בפילה דג אמנון טרי ישראלי, קצוץ גס, הדג בשרני, עסיסי וטוב, טעים בכל ווריאציה, מתאים לאפייה, טיגון, צלייה ובישול דג באמת נהדר .

אני משתמשת רק בדגים טריים כשהדג טרי הוא מכיל את כל הערכים התזונתיים שלו, ויטמינים כמו אומגה 3 וויטמין D, אין מה להשוות בטעם לעומת הקפוא, השילוב עם בצק הפילו מצוין מתקבל סיגר קריספי עם מילוי עדין של דג, בתוספת רוטב עשבי תיבול לימוני חרפרף זו חגיגה לא לוותר על הרוטב הוא חובה.

סיגר דגים

חומרים : כ-16 יחידות

700 גרם פילה דג אמנון ישראלי טרי קצוץ גס
8 דפי פילו (1/3 כוס שמן תירס/קנולה לשימון דפי הפילו)
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 עגבנייה בינונית אדומה, מקולפת וקצוצה (ללא הנוזלים)
1/2 שן שום מגורדת דק
1 פלפל חריף אדום קטן קצוץ קטן (או לפי הטעם)
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה נענע (עלים בלבד שטופים וקצוצים
1.1/2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פירורי לחם

מילוי אופן הכנה:
בקערה לשים את כל המרכיבים דג האמנון (קצוץ גס), עשבי תיבול, תבלינים לימון ושמן זית לערבב היטב (הריח משגע) להניח בצד

חומרים לרוטב:
1/2 שן שום מגורדת דק
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל חריף אדום קטן קצוץ קטן ( או גמבה אם לא רוצים חריפות)
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 חבילה נענע (עלים בלבד שטופים וקצוצים
1.1/2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 לימון טרי
1/4 כוס מים
קורט סוכר

אופן הכנת הרוטב
בקערית לערבב את כל מרכבי הרוטב ולהניח בצד (לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך).

סיגר אופן הכנה: לחמם תנור 180 מעלות.
על נייר אפייה נניח דף פילו לחתוך את דף הפילו באמצע (יצרנו 2 חלקים),לשמן היטב את דף הפילו עם מברשת,

להניח בקצה כל דף פילו( באמצע קצה הדף) כף וחצי גדושות של מילוי לאורך הדף (להשאיר קצוות ללא מילוי 2 ס"מ מכל צד) לקפל את דף הפילו על המילוי (קיפול אחד), לקפל את קצוות דף הפילו משני הצדדים לכל האורך, להמשיך לגלגל את המלית לכל האורך עד לקבלת סיגר (ראה סרטון) לשמן את הסיגר .
ולהניח בתבנית.

להניח את כל הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאפות כ חצי שעה עד להשחמה של הסיגרים

להגיש חם עם רוטב עשבי התיבול הלימוני ולהנות מכל ביס.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן