היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סחלב חם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סחלב חם מתוק וטעים לא עומדת בפניו פינוק אמיתי.

 
סחלב אני מכינה בעיקר בערב כשמרגישים שהחורף כבר כאן או סתם בא לנו להתנחם במשקה טעים, זה זמן מושלם לסחלב חם ומתוק עם קינמון או כל תוספת אחרת שאוהבים כמו אגוזים, קוקוס, פיסטוקים, קוקוס, מי ורדים.
 
בעיקרון סחלב זה משקה סמיך מבוסס על חלב בתוספת קורנפלור וסוכר שמגישים חם. 
בעבר הסמיכו את החלב עם אבקה מפקעות צמח הסחלב (משם מקור השם סחלב) 
היום קשה מאוד להשיגו מה גם שהוא מאוד יקר, לכן משתמשים בקורנפלור שעושה עבודה מצוינת ומאוד טעימה.
 
משקה מהיר הכנה ויפה להגשה בסוף המתכון יש אופציה דלת קלוריות, לטבעונים שביננו , אפשר להחליף את החלב, בחלב שקדים, סויה, חלב קוקוס,  יוצא נפלא הכנתי סרטון הכנה למטה .
 
10 דקות הכנה וזה שלכם. 

סחלב חם 

חומרים ל-2 ספלים של סחלב :
2 כוסות חלב (400 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
3 כפיות גדושות קורנפלור (20 גרם)
2 כפיות סוכר (או להוסיף כמה שאוהבים)
1 כפית מי ורדים (לא חובה שימו לב לא תמצית ) 

אופן הכנה :
לשים כוס וחצי חלב בקלחת על הגז להביא לסף רתיחה,

לחלב הקר שנשאר להוסיף 3 כפיות גדושות קורנפלור לערבב היטב עד שהנוזל חלק וללא גושים, (זה הזמן להוסיף את כפית מי הוורדים למי שאוהב)

כשהחלב כמעט רותח להוסיף את נוזל הקורנפלור לחלב החם תוך כדי בחישה עם מטרפה עד שהסחלב מסמיך להוריד מהאש, 

להוסיף סוכר וניל וסוכר לפי הטעם, לפזר מעט קינמון, פיסטוקים, אגוזים, קוקוס או מה שאוהבים ולאכול חם .

לחיסכון בקלוריות אפשר להכין עם כוס חלב וכוס מים .
לרגישים לחלב אפשר להחליף בחלב קוקוס..

מתכונים בסיגנון:
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן