היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סופגניות אפויות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מעולם לא הכנתי סופגנייה אפויה ולהפתעתי הרבה,  המרקם והטעם הזכירו מאוד את אחותה המטוגנת, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, הרבה בזכות משפר האפייה של שמרית , ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות…..

סופגניות אפויות

חומרים לכ-20 סופגניות : תבנית שקעים/תבנית שקעים
עגולה

4.1/2 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית (25גרם)
1/2 שקית משפר אפייה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
75 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים פושרים
לשימון התבנית : 25 גרם חמאה מומסת + 2 כפות שמן (לערבב ביחד)
מילוי: ריבה, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ממרח שוקולד, אבקת סוכר

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים,  קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה,  75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח,  לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , 
נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,
נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ).
 

 


 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן