מעולם לא הכנתי סופגנייה אפויה ולהפתעתי הרבה, המרקם והטעם הזכירו מאוד את אחותה המטוגנת, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, הרבה בזכות משפר האפייה של שמרית , ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות…..
סופגניות אפויות
חומרים לכ-20 סופגניות : תבנית שקעים/תבנית שקעים
עגולה
4.1/2 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית (25גרם)
1/2 שקית משפר אפייה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
קורט מלח
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
75 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים פושרים
לשימון התבנית : 25 גרם חמאה מומסת + 2 כפות שמן (לערבב ביחד)
מילוי: ריבה, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ממרח שוקולד, אבקת סוכר
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים, קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה, 75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח, לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים ,
נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,
נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ).
לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים ,
נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,
נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ).
תגובה אחת
מהממם