היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

משולשי מעמול סולת תמרים ואגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

משולשי מעמול סולת תמרים ואגוזים, כל כך מיוחד, יפה וטעים,

איך לא חשבנו על הצורה הזו קודם, בכל פורים אני מנסה למצוא דרך יצירתית לעשיית עוגיות בצורת אוזני המן משולשים,

הפעם הכנתי משולשי מעמול אין כזה ברשת חיפשתי… יצא להיט, הבצק קריספי ונמס בפה בו זמנית אי אפשר להפסיק לאכול מזהירה מראש ,מצאתי דרך מהירה להכנת המעמולים, נהנתי מכל רגע של גלגול, שילוש, וצביטות …. 
 
 
משולשי מעמול תמרים ואגוזים
 

משולשי מעמול סולת תמרים ואגוזים

(את המתכון לבצק לקחתי מכאן אבי ששון תודה, שיניתי כמויות, מילוי ואופן הכנה.  )
 
לעוד מתכוני תמרים :
 
 
חומרים לבצק:
 2 כוסות סולת (280 גרם )
200 גרם חמאה מומסת/נטורינה לפרווה
2.5 כוסות קמח 300 גרם
4 כפיות אבקת אפיה 20 גרם (2 שקיות)
6 כפות מים
2 כפות מי ורדים
(לא חובה אבל מומלץ)
(לא תמצית ורדים)
4 כפות סוכר
 
 
חומרים למילוי 
1 חבילת תמרים בוואקום (לא ממרח)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
2 כפיות שמן
 
 
אופן הכנת המילוי:
לערבב את התמרים בתוך קערה (להוציא חתיכות קשות מהתמרים )
להוסיף את ההל, הקינמון ו-2 כפיות שמן ,
לקחת כפית מהתמרים לגלגל (בידיים קצת רטובות) ל"נקניק" באורך 7 ס"מ ולהניח על גבי צלחת.
 
 אופן הכנת הבצק:
לשים בקערה את הסולת והחמאה המומסת ולערבב (יוצאת תערובת פירורית) לכסות את הקערה ולהניח במקום מוצל  ל-4 שעות (כן 4 שעות זו לא טעות אפשר אפילו יותר), 
לאחר מכן יש להוסיף את הקמח, האבקת אפיה, מי הוורדים וכף מים ללוש היטב עד שכל התערובת אחידה,ולהניח בצד לעוד שעה (עכשיו אפשר להכין את המילוי),
לאחר השעה יש להוסיף לבצק עוד 2-4 כפות מים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפרק.
 

הרכבת העוגייה:

מרדדים 1/4 מהבצק על נייר אפייה (אין צורך לקמח הבצק לא נדבק ונעים לעבודה) למלבן בעובי 2 מ"מ  ובאורך 20 ס"מ.

שמים מהמילוי בקצה המלבן לרוחב, מגלגלים גלגול אחד, לקבלת גליל ארוך, לחתוך לאורך בצק הגליל,

לחלק את הגליל ל-3 גלילים קטנים לרדד מעט כל גליל ולסגור לעיגול,

את העיגול נהפוך למשולש נצבוט בשלוש פינות , 

ברגע שיצרנו משולש ניצור עם צבטן מעמול את עיטור המעמול (לצבוט את הבצק ולשחרר, לצבוט ולשחרר) 

להניח את משולשי המעמול במרווחים קלים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה .


ולאפות כ-10-12 דקות בחום 180 מעלות עד שהמעמולים זהובים .

כשהמעמולים מתקררים יש לפזר אבקת סוכר לקישוט.
 
אפשר להקפיא את המעמולים לאחר האפייה לפני פיזור אבקת הסוכר (על מנת לא לזלול הכל באותו יום… ) להפשיר ולהנות מתי שמתחשק .


***אפשר למלא במלית פרג שאוהבים באותה שיטה ***



 

 



 
 
 
 
 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן