היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק תרד ודלעת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק תרד ודלעת 

 

מרק תרד ודלעת, עלי סלק, גזר, בצל, שום ומעט עדשים כתומות, מרק שהוא כמעט חינמי , כלומר אפשר לאכול צלחת מרק מלאה, משביעה וטעימה שמכילה המון ירקות טעימים, כמעט ללא קלוריות.

זה מרק סמיך בזכות העדשים הכתומות שיש בו חלק מהדלעת מתפרקת ומוסיפה סמיכות למרק.

במסגרת שינוי הרגלי האכילה שסיגלתי לעצמי בשנה האחרונה,  אני משתדלת שתמיד יהיה לי בהישג יד מנה של ירקות  חמים, להרגיע את הרעב הקטן, כי כשקר לי אני מחפשת פחממות, או שוקולד לחמם את הגוף, 

אבל! ברגע שאני אוכלת משהו חם זה מנטרל לי את הצורך למתוק ומונע ממני זלילה מיותרת, בינינו כשקר לא תמיד מתחשק לאכול סלט או ירקות קרים, לכן אין כמו צלחת מרק חמה ומפנקת.

זו דרך נפלאה לשמור על המשקל בחורף, בכל זאת הקיץ תכף כאן ואנחנו צריכים לחשוב על בגד הים שלנו… חוץ מזה שזה בריא והכי חשוב טעים יש סרטון הכנה קצר בסוף המתכון.

מרק תרד ודלעת :

חומרים: סיר למרק (5 ליטר )
450 גרם דלעת (חתיכה יפה)
2 גזרים
2 חבילות תרד טרי שטוף
1 חבילה עלי סלק (שטופה היטב כולל גבעולים לבנים  )
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום קצוצות גס
3 כפות עדשים כתומות (רחוצות)
1 כפית שטוחה מלח (או יותר לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף שמן

אופן הכנה,
נחתוך לקוביות קטנות בגודל 1X1 ס"מ   בצל, דלעת (ללא הקליפה ) גזר,
נחתוך את התרד ועלי הסלק לרצועות דקות .

בסיר גדול למרק נשים כף שמן, בצל קצוץ,  נטגן מעט על אש בינונית עד שהבצל הופך לשקוף,

נוסיף את השום הקצוץ, קוביות גזר ודלעת, נמשיך לטגן לערבב מידי פעם, להוסיף את עלי התרד ועלי הסלק עוד ערבוב קטן, (הטיגון/אידוי נותן לירקות טעם נפלא),

להוסיף 3 כפות עדשים כתומות, למלא את הסיר במים רותחים כ-3/4 סיר להוסיף מלח ופלפל שחור,
להביא לרתיחה , לכסות ולבשל כ-3/4  שעה עד שהמרק מסמיך על אש בינונית והירקות רכים ,

לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך (אחרי חצי שעה ),

אני לא מוסיפה עוד תבלינים , הטעם הטבעי של הירקות בתוספת מלח ומעט פלפל הוא נפלא ומאוד טעים  בעיני .

***אם לא מצאתם תרד  אפשר להחליף בעלי סלק , או להשתמש רק בתרד אם אלא מצאתם עלי סלק ***
***אני קונה תרד שטוף חוסך לי הרבה עבודה , אפשר להשתמש בתרד עדין או בלאדי ***

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן