היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק תימני

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק תימני רבותי !! פעם ראשונה שהכנתי מרק תימני, את המתכון קיבלתי מאילנה שרווי לבקשת בן זוגי שטעם מרק תימני בעבודה , עשיתי בו מספר שינויים קלים ( כמו הורדת העור מהעוף והוספת גזר להעשיר את הציר.. ), יצא פשוט טעים!! בכלום עבודה, העוף יוצא עסיסי, המרק סמיך, חרפרף ומשגע, תבלין החוואיג' נותן טעם נפלא ומיוחד לכל המרכיבים, את האמת הופתעתי לטובה זה ממש לא מזכיר מרק עוף וירקות רגיל, קיבלתי מנה חמה, מיוחדת, משביע וקלה קלה להכנה…

חומרים : סיר 5 ליטר
8 יחידות ירכיים ללא עור (הירכיים מספיק שומניות )
3 בצלים בינוניים מקולפים ושלמים
2 גזרים מקולפים ושלמים
1 ראש שום טרי (שלם)
10 יחידות תפוח אדמה בינוני
2 כפות שמן רגיל
3 כפות תבלין חוואיג' למרק תימני (זה מה שנותן את הטעם המיוחד)
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור
צרור כוסברה שטופה שלמה

אופן הכנה,
לרחוץ היטב את העוף , ולשים בסיר 5 ליטר , להוסיף בצלים שלמים ומקולפים, גזרים מקולפים ושלמים, תפוחי אדמה מקולפים וחצוים לחצי, 1 ראש שום שלם, נמלא במים 3/4  מהסיר ,
נביא לרתיחה נוציא את הקצף שמצטבר למעלה בעזרת כף , עד שהמים צלולים, נוסיף 3 כפות חוואיג' למרק, 2 כפות שמן ,
1 כף שטוחה מלח,  1/4 כפית פלפל שחור, צרור כוסברה , נבשל כ-3/4 שעה על אש בינונית/גבוהה עד שהעוף מתבשל ותפוחי אדמה רכים והמרק סמיך , נטעם ונתקן תיבול (אם חסר מלח להוסיף) להגיש חם ולהתענג 😍😍😍

קל פשוט וממש ממש טעים ….

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן