היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק ראמן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק ראמן, מרק יפני עשיר וטעים, ביצוע מושלם מההכנה ועד הצילחות של אופק הבת המוכשרת שלי, המרק צמחוני עם המון פטריות בשלל סוגים, צורות טעמים ומרקמים, לאכול חם חם ולהתענג על כל ביס,

זה לא מרק ראמן יפני קלאסי, זו הפרשנות שלנו לראמן טעים ומיוחד, מושלם לתחילתה של עונת המרקים
האמת זה כמו לאכול ציור טעים.

מרק ראמן

חומרים: לסיר 5 ליטר

1/2 חבילה איטריות נודלס
5 יחידות פטריות שיטאקי מיובשות
1 חבילה פטריות שימג׳י חומות
1 חבילה פטריות שימג׳י לבנות
1 חבילה פטריות מלך היער
1 חבילה פטריות פורטבלו בייבי
חופן פטריות שמפיניון
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לז'ולינים (למקלות)
1/2 חבילה באק צ׳וי את החלק הלבן לחתוך לפרוסות דקות ואת החלק הירוק של הבקצ'וי לחתוך גס
2 שיני שום גדולות קצוצות דק
חצי כפית ג’ינג’ר טרי מגורד
3 יחידות בצל ירוק לפרוסות דקות (החלק הלבן בלבד) לשמור את הגבעולים הירוקים להגשה.
6 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
4 כפות שמן תירס/קנולה/חמניות
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)
1/2כפית מלח

להגשה:


ביצים לכמות הסועדים (שמנו חצי ביצה בכל מנה)
כפית שומשום שחור/לבן
פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך לפרוסות דקות
3 גבעולי בצל ירוק (ששמרנו) חתוכים לטבעות.
1/2 חבילה נבטים (השמנמנים לא אלפלפא)
עלי באק צ'וי רחוצים ויבשים (מה שנשאר מהחבילה)

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה חסינת חום, שמים חצי חבילה של פטריות שיטאקי מיובשות, ממלאים את הקערה במים רותחים בערך 1.5 ליטר מים מערבבים ומניחים להשריה בצד.

בזמן הזה חותכים בצל ירוק לפרוסות (את החלק הלבן בלבד),
גזר אחד לקוביות, באק צ׳וי (את החלק הלבן חותכים דק ואת הירוק גס)
להפריד את פטריות השימגי (חותכים רק את החלק שמחבר ביניהם) הם נשארות שלמות ויפות .
לפרוס את פטריות הפורטבלו, שמפניון, ומלך היער (יש להן צורה מדליקה) לפרוסות. (הפטריות המיובשות עדיין במים זה בסדר לא שכחתי…)

מחממים בסיר עמוק 2 כפות שמן, מטגנים את הגזרים החתוכים לז'ולינים כ-1 דקה על אש גבוהה ומוציאים לצלחת (נשמור להגשה).

מוסיפים לסיר (לאותו סיר חסכתי לכם כלים…) כפית שמן שומשום ו-2 כפות שמן, מוסיפים את החלק הלבן של הבצל ירוק ומטגנים קלות, מוסיפים את הבאק צ׳וי, ג'ינגר מגורד ו-2 שיני שום קצוצות דק,
מטגנים כחצי דקה, מוסיפים גזר חתוך לקוביות, החלק הירוק של הבאק צוי החתוך גס,
מטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הפטריות החתוכות (חוץ מפטריות השיטאקי שהשרנו במים), מטגנים כ 7 דקות (לאדות את כל הנוזלים של הפטריות),

מוסיפים 1/2 כפית פלפל שחור הגרוס, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית צ'ילי גרוס ו 6 כפות רוטב סויה, (להנמיך את הלהבה).

בשלב הזה מוציאים את פטריות השיטאקי מהנוזלים, מוסיפים את הנוזלים שהשרנו את פטריות השיטקי (זה כל הטעם) לסיר.

את פטריות השיטאקי חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר (יש להם מרקם צמיגי ולעיס לא חייבים להוסיף את כולם רק אומרת…)

מוסיפים עוד 5 כוסות מים רותחים למרק, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים ומבשלים כ-30-40 דקות טועמים ומתקנים תיבול .

מבשלים ביצים במים רותחים כמספר הסועדים.

לפני ההגשה מבשלים את אטריות הנודלס עם מים ומלח לפי הוראות היצרן, כשהאטריות מוכנות מתחילים לצלחת.

הגשת מרק הראמן:

בצלחת למרק, מוזגים מרק רותח עם פטריות (מסדרים את הפטריות בצד הצלחת) ליד הפטריות מוסיפים חופן אטריות נודלס, חופן גזר מטוגן, חופן נבטים, 2 עלים של באק צ'וי כף בצל ירוק חתוך לטבעות, 3 יחידות טבעות פלפל צ'ילי טרי , חצי ביצה נפזר על הביצה מעט שומשום שחור נוצרה לנו צלחת ראמן מהממת להגיש חם ישר לשולחן .


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן