מרק בשר

אין כמו לאכול מרק בשר עשיר וטעים מנחם מחמם ומשביעה, בחורף כשגשם יורד בחוץ ומרק חם מתבשל ומפזר ניחוחות זה נותן תחושה של בית.
אני מאוד אוהבת את החורף אולי כי נולדתי בסוף חודש אוקטובר, אני נהנת להיות בבית ולשמוע את הגשם מטפטף על החלון, להיות מתחת לשמיכה עם ספר טוב ולהמתין שהמרק יהיה מוכן, אחרי בישול של כ- 3 שעות מתקבל מרק עשיר סמיך וחרפרף כל מה שנשאר לעשות זה למזוג לצלחת עמוקה, לאכול עם לחם ולהנות מכל ביס, במיוחד לחם ביתי שאפתה אופק הבת שלי, מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים ומחמם את הלב והגוף ….
מרק בשר :
חומרים:
800 גרם בשר כתף 5 חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כף שמן
1 גזר גדול
1 כף גדושה רסק (אני קונה בשפורפרות )
2 שיני שום מגורדות דק
5 תפוחי אדמה
1 גמבה אדומה
1 פלפל אדום יבש מתוק (רחוץ ללא גרעינים)
1 פלפל אדום יבש חריף( רחוץ ללא גרעינים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גדושה קימל טחון
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פפריקה חריפה (אני שמה יותר)
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית קמח
אופן הכנה :
בסיר כ- 5 ליטר נטגן בצל חתוך לקוביות עם כף שמן עד להזהבה, נוסיף קוביות בשר , נטגן עד להזהבה , נוסיף שום מגורד דק ,קימל טחון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, 1 כף גדושה רסק עגבניות, וכפית גדושה מלח, נטגן את התבלינים כמה שניות נוסיף מים רותחים עד ל-3/4 הסיר נערבב ונבשל עם מכסה סגור כ-שעתיים (עד שהבשר רך).
לאחר שהבשר רך נוסיף, תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות, גזר מקולף וחתוך לקוביות בינוניות , גמבה חתוכה לקוביות , פלפל אדום יבש,
נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך,
נוסיף מים רותחים במידה וחסר, המרק צריך להיות פיקנטי,
נבשל עוד 1 שעה עד לריכוך הירקות,
בכוס קטנה נערבב 1 כפית קמח עם 1 כף מים נערבב לבלילה אחידה ונוסיף למרק תוך כדי ערבוב נכבה את האש , להגיש חם עם לחם .