היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק בשר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק בשר

אין כמו לאכול מרק בשר עשיר וטעים מנחם מחמם ומשביעה, בחורף כשגשם יורד בחוץ ומרק חם מתבשל ומפזר ניחוחות  זה נותן תחושה של בית.

אני מאוד אוהבת את החורף אולי כי נולדתי בסוף חודש אוקטובר, אני נהנת להיות בבית ולשמוע את הגשם מטפטף על החלון, להיות מתחת לשמיכה עם ספר טוב ולהמתין שהמרק יהיה מוכן, אחרי בישול של כ- 3 שעות מתקבל מרק עשיר סמיך וחרפרף כל מה שנשאר לעשות זה למזוג לצלחת עמוקה,  לאכול עם לחם ולהנות מכל ביס, במיוחד לחם ביתי שאפתה אופק הבת שלי, מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים ומחמם את הלב והגוף ….

מרק בשר :

חומרים:
800 גרם בשר כתף 5 חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כף שמן
1 גזר גדול
1 כף גדושה רסק (אני קונה בשפורפרות )
2 שיני שום מגורדות דק
5 תפוחי אדמה
1 גמבה אדומה
1 פלפל אדום יבש מתוק (רחוץ ללא גרעינים)
1 פלפל אדום יבש חריף( רחוץ ללא גרעינים) 
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גדושה קימל טחון
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פפריקה חריפה (אני שמה יותר)
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית קמח


אופן הכנה :
בסיר כ- 5 ליטר נטגן בצל חתוך לקוביות עם כף שמן עד להזהבה, נוסיף קוביות בשר , נטגן עד להזהבה , נוסיף שום מגורד דק ,קימל טחון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, 1 כף גדושה רסק עגבניות, וכפית גדושה מלח, נטגן  את התבלינים כמה שניות נוסיף מים רותחים עד ל-3/4 הסיר נערבב ונבשל עם מכסה סגור כ-שעתיים (עד שהבשר רך).

לאחר שהבשר רך נוסיף, תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות, גזר מקולף וחתוך לקוביות בינוניות , גמבה חתוכה לקוביות , פלפל אדום יבש,

נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך,
נוסיף מים רותחים במידה וחסר, המרק צריך להיות פיקנטי, 

נבשל עוד 1 שעה עד לריכוך הירקות,
בכוס קטנה נערבב 1 כפית קמח עם 1 כף מים נערבב לבלילה אחידה ונוסיף למרק תוך כדי ערבוב נכבה את האש , להגיש חם עם לחם .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן