מרק אש פרסי : מרק עם סלק אדום, כרפס, ירק, רוטב תמר הינדי, אורז, לימון, סוכר וקציצות בשר רכות, מתקבל מרק/נזיד/תבשיל סמיך אדום, חמוץ, מתוק ממש מעדן, טעמתי את המרק במסעדה פרסית והתאהבתי, לאחר ששאלתי את המלצרית מה יש במרק החלטתי לנסות ויצא פשוט טעים.
מרק אש פרסי
חומרים לסיר גדול 7 ליטר
למרק:
4 סלקים גדולים
1 בצל גדול
1 כוס אורז (עגול/יסמין) (כוס 200 מ"ל)
1 יחידה כרפס, עלים לבנים וירוקים (סלרי אמריקאי)
1/4 חבילה נענע
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 חבילה כוסברה
3 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים לטבעות
2 לימונים בינוניים
2 כפות רוטב תמר הינדי מרוכז (הוא מאוד חמוץ)
1 כף מלח
2 כפות גדושות סוכר
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1.5 פרוסות לחם לבן
1 בצל גדול מגורד/קצוץ דק
1/2 כפית בהרת לקציצות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה הקציצות :
נרטיב את פרוסת הלחם במים, נסחט היטב , בקערה נשים בשר טחון, את הלחם שסחטנו, בצל מגורד, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרט לקציצות, נערבב היטב וניצור קציצות לשמור במקרר.
אופן הכנה מרק:
שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה (אני משרה במים לאחר השטיפה כ-5 דקות ומייבשת )
וקוצצים דק.
מקלפים את כל הסלק (רצוי בתוך שקית על מנת לא ללכלך )
חותכים דק לז'ויינים/גפרורים או מגרדים גס 3 סלקים שמים בצלחת עמוקה, את הסלק הנוסף חותכים לרבעים.
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית, מוסיפים סלק מגורד וחתוך, מוסיפים את הירק הקצוץ והבצל הירוק, מערבבים וממלאים מים כ-3/4 מהסיר, מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף ) מבאים לרתיחה,
מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון וחצי , 2 כפות רוטב תמר הינדי מבשלים כ-שעה וחצי על אש בינונית ומכסה חצי סגור מדי פעם מערבבים , לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז) יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ מתוק (יותר חמוץ) מוסיפים את הקציצות שהכנו ומבשלים עוד כ-1/2 שעה ומכבים (בסוף הבישול אני מוציאה את רבעי הסלק מהמרק ומגרדת אותם לתוך המרק (זהירות זה חם ) הצבע של המרק נעשה אדום יותר).