היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק אש פרסי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק אש פרסי : מרק עם סלק אדום, כרפס, ירק, רוטב תמר הינדי, אורז, לימון, סוכר וקציצות בשר רכות,  מתקבל מרק/נזיד/תבשיל סמיך אדום, חמוץ, מתוק ממש מעדן, טעמתי את המרק במסעדה פרסית והתאהבתי, לאחר ששאלתי את המלצרית מה יש במרק החלטתי לנסות ויצא פשוט טעים.

מרק אש פרסי

חומרים לסיר גדול 7 ליטר
למרק:
4 סלקים גדולים
1 בצל גדול
1 כוס אורז (עגול/יסמין) (כוס 200 מ"ל)
1 יחידה כרפס, עלים לבנים וירוקים (סלרי אמריקאי)
1/4 חבילה נענע
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 חבילה כוסברה
3 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים לטבעות
2 לימונים בינוניים
2 כפות רוטב תמר הינדי מרוכז (הוא מאוד חמוץ)
1 כף מלח
2 כפות גדושות סוכר

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1.5 פרוסות לחם לבן
1 בצל גדול מגורד/קצוץ דק
1/2 כפית בהרת לקציצות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה הקציצות :
נרטיב את פרוסת הלחם במים, נסחט היטב , בקערה נשים בשר טחון, את הלחם שסחטנו, בצל מגורד, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרט לקציצות, נערבב היטב וניצור קציצות לשמור במקרר.

אופן הכנה מרק:
שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה (אני משרה במים לאחר השטיפה כ-5 דקות ומייבשת )
וקוצצים  דק.
מקלפים את כל הסלק (רצוי בתוך שקית על מנת לא ללכלך )
חותכים דק לז'ויינים/גפרורים או מגרדים גס 3 סלקים שמים בצלחת עמוקה, את הסלק הנוסף  חותכים לרבעים.
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית, מוסיפים סלק מגורד וחתוך, מוסיפים את הירק הקצוץ והבצל הירוק, מערבבים וממלאים מים כ-3/4 מהסיר, מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף ) מבאים לרתיחה,
מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון וחצי , 2 כפות רוטב תמר הינדי מבשלים כ-שעה וחצי על אש בינונית   ומכסה חצי סגור מדי פעם מערבבים , לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז) יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ מתוק (יותר חמוץ) מוסיפים את הקציצות שהכנו ומבשלים עוד כ-1/2 שעה ומכבים (בסוף הבישול אני מוציאה את רבעי הסלק מהמרק ומגרדת אותם לתוך המרק (זהירות זה חם ) הצבע של המרק נעשה אדום יותר).

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן