היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרמלדת קיווי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרמלדת קיווי

שגעת המרמלדה בעיצומה לאחר שהכנתי מרמלדת תותים , זה היה מתבקש להכין מרמלדת קיווי טרי, כן קיווי הפרי הירקרק החמוץ מתוק והמשגע הזה, בזמן הבישול הצבע משתנה אבל עדיין נשאר ירוק מנוקד יפהיפה ממליצה בחום זה טעים!

להכנת המרמלדה יש להצטייד במד חום לממתקים, משקל, כף עץ, פקטין (זה חומר שנמצא בתוך גרעיני הפירות והוא עוזר להתקרשות ריבות ) , חומצה ציטרית שמופיעה במתכון היא בעצם מלח לימון, וגלוקוזה ,

תבנית במידות 20/20 ,ניילון נצמד , את כל המרכיבים הנ"ל רכשתי בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל , ספייסז, 4CHEF,

יש לדייק בכמויות על מנת שהמרמלדה תצליח.
מציעה לכם להכין מראש את כל המרכיבים בקעריות , ההכנה לא קשה אך דורשת קצת סבלנות מבטיחה לכם זה משתלם.
 

מרמלדת קיווי 

 
ל-60 יחידות מרמלדת קיווי משגעת 1X1
 
חומרים :
תבנית 20/20 מרופדת בניילון נצמד (חשוב להכין מראש לפני הכנת המרמלדה)
350 גרם קיווי טרי טחון למחית (מ1 ק"ג קיווי יצא לי כ-350 גרם מחית)
9 גרם פקטין + 45 גרם סוכר
370 גרם סוכר לבן
80 גרם גלוקוזה (שמתי 3 כפות, קשה לשקול את הגלוקוזה )
10 גרם מלח לימון (שווה ערך לחומצה ציטרית)
70 גרם סוכר לבן לציפוי

אופן הכנה :
בקערית שמים 45 גרם סוכר + 9 גרם פקטין מערבבים מעט.

שמים בסיר מחית קיווי מערבבים עד לרתיחה (הצבע משתנה), לאחר שהמחית רתחה מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קערית הפקטין והסוכר, מביאים שוב לרתיחה ,
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב 370 גרם סוכר, ממשיכים לערבב, מוסיפים את הגלוקוזה ומערבבים,

זה הזמן לשים את מד החום לממתקים בסיר ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיע ל 107 מעלות,
זה לוקח זמן לא להתייאש בסוף זה קורה , ברגע שהמד חום מראה 107 מעלות להסיר מהאש להוסיף 10 גרם מלח לימון לערבב היטב,

להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד, (צריך לעבוד מהר כי התערובת מתקשה כאשר היא מתקררת),

נניח למרמלדה לנוח (בחוץ במקום מוצל) כמה שעות טובות עד לקירור מוחלט אני המתנתי 10 שעות (במקום 24 שעות … לא התאפקתי ),

לחלץ את המרמלדה מהתבנית , לחתוך לקוביות בגודל הרצוי לכם (אני חתכתי  1X1 ס"מ), לגלגל את המרמלדה בסוכר לבן  ולהניח על גבי רשת לייבוש, בגדול צריך להמתין 4 ימים!

לא הצלחתי להחזיק מעמד לאחר יבוש של לילה ויום,
כבר טעמתי וחילקתי למשפחה וחברים ….

המרמלדה נשמרת בכלי אטום בחוץ בחורף וקיץ במקרר

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן