היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מעמול אגוזים ותמרים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מעמול אגוזים ותמרים, יש המון וריאציות לעוגייה המופלאה הזו, אני אוהבת לגוון בצורת ההגשה וסוג הבצק,
מתקבלות 3 רולדות מילאתי שתי רולדות באגוזים ואחת בתמרים, תרגישו חופשי למלא באיזה מילוי שאתם אוהבים, הבצק פריך וגרגרי המילוי עשיר וטעים, קל להכנה,

אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא אפוי או לא, לשיקולכם, ממש מעמול לעצלנים יש סרטון הכנה בסוף המתכון…

מעמול אגוזים ותמרים

חומרים :הכמות ל-48 עוגיות. כוס בנפח 200 מ"ל

סה"כ 3 רולדות (2 אגוזים ו-1 תמרים)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה) או נטורינה לפרווה
2.2/3 כוסות קמח רגיל 320 גרם
2 כפות סולת (30 גרם)
3 כפות סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
3 כפות חלב קר (לפרווה חלב שקדים/סויה)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות מים
1/3 חבילה חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)
1 כפית שמן
מעט קינמון

להגשה: אבקת סוכר (לא חובה)

מילוי אגוזים ל 2 רולדות.
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות ממרח תמרים
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון,
2 כפות מים

אופן הכנה מלית אגוזים:
לערבב את כל מרכיבי המלית ולהניח בצד,

בצק אופן הכנה :
בקערה לשים 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות, קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 2 כפות סולת, להוסיף 3 כפות סוכר, 1 כף מי וורדים, 3 כפות חלב, 2 כפות מים ולערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד, לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)

מילוי תמרים לרולדה 1:
לקחת 1/3 חבילה תמרים בווקום להוציא מהתמרים את חתיכות העוקץ, לפזר מעט קינמון על התמרים וכפית שמן ללוש מעט, ליצור מהתמרים נקניק שטוח באורך 30 ס"מ בעובי 1.5 ס"מ ברוחב 3 ס"מ.

לשים על צלחת לפזר מעל מעט קינמון ושמור במקרר.

רולדות אופן הכנה :

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח, שליש מהבצק למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובאורך 30 ס"מ,

רולדת האגוזים, מניחים חצי ממלית האגוזים באמצע הרולדה ולכל האורך שלה (לא! למרוח אותה על הבצק).

לסגור קצה אחד של הבצק על האגוזים ולסגור עם הצד השני של הבצק קיבלנו בצק בשכבה אחת במילוי אגוזים. להכניס למקפיא ל20 דקות מכינים גם את הרולדה השנייה של האגוזים.

רולדת תמרים, מניחים "נקניק שטוח" של תמרים באמצע הבצק מרימים קצה אחד לכיסוי התמרים, וסוגרים עם הקצה מהצד השני.

עוטפים בנייר אפייה ומכניסים למקפיא להתייצבות 20 דקות,

אפשר להכין מראש את הבצק עם המילוי ולשמור במקפיא עד שרוצים לאפות את העוגיות.

חותכים את הבצק הארוך והשטוח לעוגיות ברוחב 2 ס"מ, עם חותכן יפה, מסדרים על מגש עם נייר אפייה צמודים אחד לשני בלי מרווחים,

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

36 תגובות

  1. צילום וידאו גרוע ביותר. בקושי רואים משהו והמהירות לא תורמת.
    חבל

    1. התגובה שלך מאוד "נעימה "
      הסרטון נועד להמחשה בלבד הכל כתוב בצורה מאוד ברורה בגוף המתכון

    2. הסרטון בסדר גמור
      פשוט את מהאנשים הממורמרים שמתלוננים על כל דבר,
      כבר מכירים אותך מספיק ברשת…

      1. מסכימה לגמרי ….
        ותודה לסיגל נראה אש
        מתכוונת לנסות מקווה שיצאו מדוגמים לא כמו שלך אבל קרוב חחחחח

    3. הוידאו דווקא ברור מאוד , תודה רבה סיגל היקרה, נראה מעולה ! מבטיחה לנסות

    1. היי
      קניתי בחנות כלי בית בחולון זה חותכן ירקות גלי
      שעשיתי לו הסבה 😉❤

    2. היי , ראיתי בסרטון שפיזרת משהו מעל התמרים , אפשר לדעת מה זה ? 😊

    1. היי,
      כן בטח כיוון שהמילוי העיקרי הוא אגוזים התמרים תורמים למרקם סוג של "דבק" טעים ❤❤

  2. היי,
    אני רוצה להכין אותם ללא גלוטן.
    את הקמח אני אמיר לקמח המתאים.
    מה אפשר לשים במקום הסולת ?
    תודה.

  3. היי…העוגיות נהדרותתתתת
    אפילו ערבבתי קמחים מלא ולבן.
    תודה⚘⚘⚘⚘

    1. איזה כיףףף וטוב לדעת לגבי הקמח המלא והלבן
      תודההה רבהה ❤️

        1. היי.
          האמת שלא ניסיתי לדעתי אין בעייה שימי לב שהבצק עם סולת

    1. הי רונית,
      החמאה צריכה להיות קרה אבל לא קשה
      (רשמתי להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההכנה ❤️)

  4. אם אני שומרת בהקפאה לפני אפייה, האם יש צורך להפשיר בחוץ לחצי שעה, כדי שאוכל לפרוס את העוגיות ?

    1. היי,
      תפשירי עד לשלב שתוכלי לחתוך את זה בקלות
      לא להגיע להפשרה מלאה .

  5. את מדהימה וסובלנית באמת את מתוקה כמו העוגיות שלך 🌹🌹🙏🏼🙏🏼❤️❤️שפו לך

  6. היי
    האם ניתן במקום מילוי של תמרים בוואקום , ממרח תמרים? מה הסיבה שצריך תמרים בוואקום

    1. היי,
      יותר טעים בעיני
      אפשר עם ממרח תמרים אבל הוא יותר נוזלי ורך, יהיה קצת יותר קשה לסגור את הרולדה בצורה הזו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן