היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מנסף אורז עם בשר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מנסף אורז עם בשר
מנסף אורז עם בשר

מנסף אורז עם בשר, הפעם הראשונה שטעמתי מנסף הייתה במסעדה דרוזית בצפון, תבשיל טעים של בשר בבישול ארוך, האורז מתבשל עם הנוזלים של הבשר, מתקבל אורז מתובל ומיוחד, המנה מוגשת על מגש גדול למרכז השולחן וכולם מתכבדים, 

הדרוזים מכינים את התבשיל עם בשר כבש, (אני אישית פחות אוהבת כבש), הקרניבורים שבחבורה נהנו מכל ביס ואני התמקדתי באורז ממש חגיגה בפה, כולנו נשארנו עם טעם של עוד,

השבוע אופק הבת שלי החליטה לשחזר את הטעם, הכנסנו קצת שינויים הוספנו לאורז אטריות דקות, (כמו שעושים הטורקים..) החלפנו בשר כבש לבשר בקר רך ועסיסי!! קיבלנו מנה משגעת וטעימה,

אפשר להכין את תבשיל הבשר יום לפני ורק ביום ההגשה להכין את האורז ולהגיש חם חם .. הכנתי לכם סרטון הכנה מדליק.

לעוד מתכוני אורז ובשר כנסו לכאן:

אורז עם עוף (אושפלאו )

מג'דרה עדשים

מנסף אורז עם בשר

חומרים: כוס 200 מ"ל 
1.2 ק"ג כתף 5 טרי חתוך לקוביות
1 יחידה נתח אוסובוקו
2 מקלות קינמון
3 עלי דפנה
1 בצל בינוני חתוך לחצי
6 יחי' פלפל אנגלי שלם
3 תרמילי הל
2 יחי מסמר ציפורן
1 כפית כורכום
1 כפית בהרט
2 כפיות מלח
3 כפות שמן
3 כוסות אורז בסמטי
1 כוס אטריות דקות

להגשה
1/3 כוס צנוברים
1/3 כוס מקלות שקדים
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
בסיר טפלון נשים 2 כפות שמן את קוביות הבשר ונתח האוסובוקו,  נטגן עד להשחמה מכל הצדדים, נוסיף בצל חתוך לחצי, מקלות קינמון, 3 תרמילי הל, 1 כפית בהרט, 6 יחי פלפל אנגלי, ציפורן, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח, ערבוב קטן ונוסיף מים עד 3/4 הסיר,

נבשל את הבשר כשעתיים או עד שהוא רך מאוד, טועמים תיבול, המים צריכים להיות מתובלים ומלוחים מעט.. במהלך הבישול להוסיף עוד מים, שהבשר יהיה תמיד מכוסה עם מים (אנחנו נבשל את האורז עם מי הבישול של הבשר ..)

אופן הכנת האורז, רק אחרי שהבשר מוכן:
שוטפים את האורז היטב במסננת, משרים בקערה עם מים כ- 10 דקות, מסננים ונותנים לכל המים לרדת.

בסיר 28 סוטאז' מחממים 3 כפות שמן מוסיפים 1 כוס אטריות דקיקות, מטגנים על אש בינונית עד להשחמת האטריות (לא בחום גבוהה זה נשרף מהר),

ברגע שהאטריות שחומות להוסיף את האורז, נטגן מעט ונוסיף 3 כוסות  מנוזל הבישול של הבשר ועוד 2.1/2 כוסות מים רותחים, נערבב נטעם ונוסיף מלח במידת הצורך, הנוזל צריך להיות מלוח, נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונבשל עם מכסה סגור כ- 15 דקות או עד שהאורז רך ומוכן.

אופן הכנה צנוברים :
במחבת נשים 2 כפיות שמן, צנוברים ושקדים, נטגן על אש בינונית עד להשחמה,

הרכבת המנה:
בצלחת הגשה נשים את האורז מעליו את קוביות הבשר, נפזר שקדים וצנוברים ונקשט עם מעט פטרוזיליה להגיש חם.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן